Lake Saxen Zweden

Tip voor een ultieme relaxvakantie: Zweden

In drukke tijden verlangen we meer dan eens naar een vakantie. Even ertussenuit doet een mens ontzettend goed! Maar waar moet je dan naartoe? Een stedentripje, een lang weekend aan zee, of toch iets anders? In dit artikel tippen we je (misschien wel onze favoriete) relaxbestemming: Zweden.

Natuur

Als je van natuur houdt, heb je aan Zweden echt een goed vakantieland. Meer dan de helft van het land is bos. En in die bossen vind je talloze elanden, wolven, lynxen en bevers. Daarnaast heeft Zweden bijna 100.000 meren, die het mogelijk maken om wateractiviteiten in je vakantie op te nemen.

Zweden is groot, dus naar welke streek kun je dan het beste toe? Dat is moeilijk te zeggen. Houd je vooral van lieflijke natuur, dan blijf je waarschijnlijk in het zuiden hangen. Wil je ontspannende strandwandelingen tijdens je reis, dan moet je naar de oostkust. Geef je echter de voorkeur aan wat ruigere natuur en wil je ook bergbeklimmen, abseilen of raften tijdens je vakantie, dan kun je beter naar het noorden.

Kamperen

Zweden is een van dé kampeerlanden van Europa. Je kunt er vrij kamperen, mits je de natuur maar zo achterlaat als je hem gevonden hebt. Is dat iets te veel vrij en outdoor voor je, dan kun je ook op een van de vele campings gaan staan met alle voorzieningen die je nodig hebt. En natuurlijk zijn er ook georganiseerde relaxreizen naar Zweden, waarin je met gelijkgestemden op vakantie gaat en je ervaringen kunt delen.

Zweden

Kanoën

Wil je wel iets ondernemen tijdens je vakantie, maar moet het een hoge relaxfactor hebben? Huur dan een kano en ga een stukje varen op een van de meren. Je hebt zo echt even een momentje voor jezelf en kunt optimaal genieten van de rust en de prachtige natuur om je heen.

Noorderlicht

Veel relaxreizen zijn vooral geschikt voor de zomerperiode. De temperatuur in Zweden is dan redelijk aangenaam en de natuur bloeit. Toch gaan er ook in de winter veel mensen naar Zweden, meestal met één doel: het zien van het noorderlicht, ook wel ‘aurora borealis’. Hiervoor zal je waarschijnlijk naar Lapland moeten afreizen, maar het is de verre reis meer dan waard.

Aurora borealis

Stockholm

Wil je tijdens je relaxvakantie toch nog een stad meepakken en even de natuur uit? Dan is Stockholm the place to go. Steden met een relaxtere ‘vibe’ ga je bijna niet vinden in Europa. Slenter door het authentieke Gamla Stan, neem de tijd voor een uitgebreide stadswandeling en huur een kano om door de Stockholmse wateren te peddelen.

Stockholm

Alleen of samen?

In je eentje reizen is voor sommige mensen heel ontspannen, maar lang niet voor iedereen. Veel van ons vinden het toch prettig om reiservaringen te delen of samen activiteiten te ondernemen. Toch is voor veel singles de stap naar een singlereis of groepsreis groot, want zit je dan niet in een veel te gedwongen setting waarin iedereen hoofdzakelijk op zoek is naar een relatie?

Nee, integendeel! We gaan het toch nog eens zeggen: de meeste singles gaan op singlereis om een gezellige tijd te hebben met gelijkgestemden – je wilt allemaal op vakantie en je houdt van hetzelfde soort reis. Het is écht zo: single reizigers vinden sociaal contact belangrijker dan een relatie.

Wij wensen je een heel ontspannen reis toe!

Dit artikel werd je aangeboden door Simi Reizen, organisator van actieve en ontspannende vakanties naar o.a. Zweden en Noorwegen. Simi Reizen is in 2014 uitgeroepen tot beste reisaanbieder in de categorie Actieve Vakanties en tot reisaanbieder met de beste reisleiding.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!