jetlag voorkomen

Tips om een jetlag te vermijden

Een jetlag kan je beoogde vakantie een vervelend begin bezorgen. Ook terug kan dezelfde jetlag je gedane reis een vervelende nasmaak geven. Je kunt er wel iets aandoen.

Bereid je al een beetje voor door elke dag, gedurende een week voor je vertrek, je wekker een uur vroeger of later te zetten, afhankelijk van naar welke tijdzone je gaat. Zo is de schok voor je lichaam niet te groot.

Dag voor vertrek

Een gezond lichaam zal beter herstellen van een jetlag, dus slaap voldoende en eet gezond. Op de dag van het vertrek, eet je best een lichte maaltijd en drink je best ook veel water. Vermijd cafeïne en alcohol en probeer veel proteïnen te eten.

Op bestemming

Eens toegekomen op je bestemming, probeer dan wakker te blijven tot het ter plaatse avond is. Het zal misschien even doorbijten zijn, maar zo ben je meteen in het dagelijkse ritme van je bestemming en zal je meer kunnen genieten van je vakantie.

Oordopjes

In het vliegtuig kan je ook heel wat voorbereidend werk doen. Neem een oogmasker, oordopjes en reiskussen mee als je een nachtvlucht hebt en drink veel water en thee. Ga af en toe eens wandelen in de gangen en doe een paar stretchoefeningen.

Maskertje

Ten slotte geven we ook nog enkele tips mee van topvisagist James Kaliardos: “Breng een hydraterend masker aan voor je instapt in het vliegtuig en laat het intrekken gedurende de vlucht. Fris je gezicht even op vlak voor de landing en breng wat concealer en hydraterende lippenbalsem aan. Zo zie je er fris en stralend uit na elke vlucht.”

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!