als single alleen op vakantie

Tips om een lange afstandsrelatie te laten werken

Of jullie nu elk aan de andere kant van de wereld wonen of elkaar voor een tijdje moeten missen, afstand kan al snel zwaar gaan wegen in een relatie. Deze tips kunnen je helpen om de situatie draaglijker te maken. 

Houd contact

Omdat je elkaar niet vaak in het echt ziet, is het belangrijk om een emotionele band op te bouwen en te onderhouden. Je hoeft niet altijd lange, diepgaande gesprekken te voeren. Regelmatig communiceren, hoe klein ook, laat zien dat je om de relatie geeft.

Praat over alledaagse, kleine dingen

Wanneer je samen weinig tijd doorbrengt, heb je misschien de neiging om tijdens het bellen de schijnbaar nutteloze details achterwege te laten. Maar het is net belangrijk om die met elkaar te delen. Zo houden jullie je band ‘normaal’. Je kan je geliefde dus gerust vragen wat hij of zij die middag heeft gegeten.

Wees niet bang om foto’s te sturen 

Stuur je partner foto’s van je maaltijden, grappige dingen die je tijdens de dag tegenkomt of gewoon van je eigen gezicht. Dat is naast heel veel praten en sms’en een leuke manier om elkaar te leren kennen en op de hoogte te blijven van elkaars leven.

Schep vertrouwen

Vertrouwen in een relatie is essentieel, ongeacht de afstand. Probeer altijd eerlijk te zijn tegen je partner. Het lijkt misschien makkelijker om te zeggen dat je thuis Netflix kijkt, terwijl je eigenlijk op stap gaat met vrienden. Toch is het beter om gewoon de waarheid te zeggen. Op die manier creëer je wederzijds vertrouwen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!