auto singles vakantie

Tips voor een avontuurlijke roadtrip

Op zoek naar een beetje avontuur in je leven? Wakker worden in de natuur, niet weten wat je volgende bestemming is en het ultieme gevoel van vrijheid… Roadtrippen is heerlijk. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw volgende roadtrip onvergetelijk wordt!

Stippel van tevoren (een beetje) een route uit

Hoewel je tijdens je roadtrip het liefst zo spontaan mogelijk wil zijn, is het toch wel fijn om een globale route in je hoofd te hebben. Zo voorkom je dat je plekken mist die je graag had willen zien en hoef je onderweg niet al te veel tijd te besteden aan het plannen van je volgende bestemming. Ook heel belangrijk: de voorpret! Lees je alvast in over de omgeving en leg een paar hotspots vast waar je zeker wil stoppen.

Plan niet teveel vooruit

Een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar minstens zo belangrijk is om niet té veel te willen plannen. Het grote voordeel aan roadtrippen is de vrijheid die je hebt om ‘s ochtends te kunnen beslissen wat je die dag wilt zien. Of juist dat je een dag extra wilt blijven op een bepaalde bestemming. Met apps als Booking.com en Expedia kun je tot een paar uur van tevoren een accommodatie boeken tegen een redelijke prijs. Liever kamperen? Op de meeste campings kun je heel last-minute een plekje reserveren. Avontuurlijk én goedkoop!

Vermijd tolwegen en snelwegen

Zoals de naam al zegt, is de snelweg de snelste manier om van A naar B te komen. Maar, daarmee is het vaak niet de leukste en zeker niet de goedkoopste. In landen als Spanje, Frankrijk en Portugal kunnen de kosten voor tolwegen al snel hoog oplopen. Probeer daarom de minder drukke wegen te vinden. Zo kom je sneller bijzondere plekjes tegen, ontmoet je lokale bewoners én bespaar je geld!

Wees je bewust van verkeersregels in het buitenland

In het buitenland gelden nog wel eens andere verkeersregels dan in Nederland. Check deze van tevoren en zorg dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wist je bijvoorbeeld dat brildragers in Zwitserland en Spanje altijd een extra bril bij zich moeten hebben? En dat het in Roemenië verboden is om met een smerige auto te rijden?

Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg

Een beetje een inkoppertje, maar daarom niet minder belangrijk: zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Vooral op wegen waar je langere tijd geen tankstation of supermarkt tegenkomt, is het fijn om iets bij je te hebben. Heel verleidelijk om chips en koekjes in te slaan, maar geloof ons: op een gegeven moment heb je wel behoefte aan iets hartigs. Onze tips: worteltjes, snoeptomaatjes en – guilty pleasure – zoute drop.

Bron: TripTalk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!