auto singles vakantie

Tips voor een avontuurlijke roadtrip

Op zoek naar een beetje avontuur in je leven? Wakker worden in de natuur, niet weten wat je volgende bestemming is en het ultieme gevoel van vrijheid… Roadtrippen is heerlijk. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw volgende roadtrip onvergetelijk wordt!

Stippel van tevoren (een beetje) een route uit

Hoewel je tijdens je roadtrip het liefst zo spontaan mogelijk wil zijn, is het toch wel fijn om een globale route in je hoofd te hebben. Zo voorkom je dat je plekken mist die je graag had willen zien en hoef je onderweg niet al te veel tijd te besteden aan het plannen van je volgende bestemming. Ook heel belangrijk: de voorpret! Lees je alvast in over de omgeving en leg een paar hotspots vast waar je zeker wil stoppen.

Plan niet teveel vooruit

Een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar minstens zo belangrijk is om niet té veel te willen plannen. Het grote voordeel aan roadtrippen is de vrijheid die je hebt om ‘s ochtends te kunnen beslissen wat je die dag wilt zien. Of juist dat je een dag extra wilt blijven op een bepaalde bestemming. Met apps als Booking.com en Expedia kun je tot een paar uur van tevoren een accommodatie boeken tegen een redelijke prijs. Liever kamperen? Op de meeste campings kun je heel last-minute een plekje reserveren. Avontuurlijk én goedkoop!

Vermijd tolwegen en snelwegen

Zoals de naam al zegt, is de snelweg de snelste manier om van A naar B te komen. Maar, daarmee is het vaak niet de leukste en zeker niet de goedkoopste. In landen als Spanje, Frankrijk en Portugal kunnen de kosten voor tolwegen al snel hoog oplopen. Probeer daarom de minder drukke wegen te vinden. Zo kom je sneller bijzondere plekjes tegen, ontmoet je lokale bewoners én bespaar je geld!

Wees je bewust van verkeersregels in het buitenland

In het buitenland gelden nog wel eens andere verkeersregels dan in Nederland. Check deze van tevoren en zorg dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wist je bijvoorbeeld dat brildragers in Zwitserland en Spanje altijd een extra bril bij zich moeten hebben? En dat het in Roemenië verboden is om met een smerige auto te rijden?

Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg

Een beetje een inkoppertje, maar daarom niet minder belangrijk: zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Vooral op wegen waar je langere tijd geen tankstation of supermarkt tegenkomt, is het fijn om iets bij je te hebben. Heel verleidelijk om chips en koekjes in te slaan, maar geloof ons: op een gegeven moment heb je wel behoefte aan iets hartigs. Onze tips: worteltjes, snoeptomaatjes en – guilty pleasure – zoute drop.

Bron: TripTalk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!