winterzon spanje favoriet

Tips voor een bezoek aan de Sagrada Família

Zelfs als je niet van kerken houdt, is een bezoek aan de monumentale Sagrada Família een echte must als je in Barcelona bent. De (voorlopig nog onvoltooide) Sagrada Família is het meesterwerk van de briljante architect Antoni Gaudí en kan beschreven worden als uniek, grandioos en baanbrekend. 

Gezien de bekendheid en populariteit van de Sagrada Família, is het handig om het een en ander te weten voordat je deze gaat bezoeken. Want hoe voorkom je de lange wachtrijen bij de ingang, welke toren van de Sagrada Família kun je het best bezoeken en hoe zorg je dat je bezoek aan de Sagrada Família onvergetelijk wordt? Onze contributor Marta Rubio van HolaBarcelona.nl legt het ons uit!

Skip-the-line toegang

Hét symbool van Barcelona is het meest bezochte monument van Spanje, met ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar. Niet gek dus dat er iedere dag lange wachtrijen bij de kassa ontstaan met toeristen die de Sagrada Família vanbinnen willen zien. Echter kun je deze wachtrijen heel eenvoudig overslaan met skip-the-line tickets. Deze koop je makkelijk online door het kiezen van een bepaalde tijdstip wanneer je de kerk zou willen bezoeken. Eenmaal daar kun je gebruik maken van de speciale ingang voor online tickets om zo de lange wachtrijen te omzeilen. Wel moet je de tickets op tijd bestellen, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt.

Singles Barcelona

De Sagrada Família is overigens van begin af aan een boetekerk geweest die aan de hand van donaties gebouwd werd. Door het kopen van toegangskaarten help je dus direct mee aan de bouw van de Sagrada Família! Met singles naar Spanje en het prachtige Barcelona bezoeken? Check dan de singlereizen van Kras.

Neem een audiogids

De Sagrada Família is voor velen het mooiste kerkgebouw op aarde en het zou zonde zijn als je deze bezoekt maar niks van zijn architectuur begrijpt. Wie de grandeur en alle geheimen van de Sagrada Família wilt leren kennen, doet er goed aan om €7,- extra te betalen voor een audiogids. Daarmee krijg je een beter inzicht en uitleg over het werk van Gaudí en alles wat je om je heen ziet. De audiogids is in meerdere talen beschikbaar (onder andere in het Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits en Italiaans). Architectuurliefhebbers en Gaudí-fans doen er goed aan om er een officiële gids bij in te schakelen die je ter plekke kan rondleiden en alles over dit fantastische werk van Gaudí vertellen.

Ga naar de mis

Hoe toeristisch het ook is, er worden in de Sagrada Família nog echte missen georganiseerd. Terwijl er doordeweeks missen Crypte van de Sagrada Família worden gehouden, kun je op zondagochtend tussen 8:30 en 9:00 uur naar de internationale mis gaan, dat gevierd wordt bij het grote altaar in de Sagrada Família. De diensten zijn gratis en worden in verschillende talen gehouden, onder andere in het Engels. Een leuk voordeel van om naar de mis op zondag te gaan is dat je na de dienst de Sagrada Família gratis mag bezichtigen.

Beklim de torens

Toegegeven, deze tip zal niet geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees. Maar het uitzicht over de stad Barcelona en de Sagrada Família vanuit de klokkentorens is echt het geld waard! Op dit moment is het mogelijk om twee van de klokkentorens van de Sagrada Família te bezoeken, eentje bij de Façade van de Passie en de andere aan de Façade van de Geboorte. Helaas kun je ze niet beide tegelijkertijd bezoeken, waardoor je een keuze moet maken tijdens het bestellen van je tickets. Hoewel het uitzicht vanuit beide torens fantastisch is, zit het grootste verschil in dat je bij de Façade van de Geboorte over een lange brug tussen twee torens kunt lopen, terwijl je bij de Façade van de Passie op het hoogst bereikbaar punt van de kerk kunt staan.

Bezoek het museum

Naast de monumentale kerk, die je van binnenuit kunt zien tijdens je bezoek aan de Sagrada Familía, is er ook een interessant museum inbegrepen dat je meer vertelt over de geschiedenis van de Sagrada Família, zijn ontstaan als boetekerk, wat de plannen van Gaudí waren, en hoe de toekomst van de Sagrada Familía eruit ziet. Door middel van maquettes, schetsen, video’s en tal van voorwerpen, krijg je een beter beeld in hoe bijzonder het is dat Gaudí, met de middelen van toen, zo’n gebouw kon ontwerpen. Ook zie je achter glas de vakmensen aan het werk, kun je de oude werkplek van Gaudí bezoeken en een kijkje nemen in een schoolgebouw die bij de Sagrada Familía hoort, waar vroeger de kinderen van de werknemers les kregen.

Bron: Verkeersbureau.info

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!