winter vakantie thuis tips

Tips voor een winterse vakantie thuis

Je bent niet op wintersport gegaan en hebt ook geen plannen voor een winterse vakantie? Intussen ligt er een dik pak sneeuw buiten, het is koud, zonnig en op en top winters maar jij zit lekker warm thuis. Hoe maak je van je weekend of vrije dagen een super wintervakantie? Zo!

Winterse boswandeling

Het ideale winterse uitstapje is een mooie boswandeling maken in de sneeuw. Het lijkt wel of je in Duitsland of Oostenrijk bent beland! Vraag of een van je vrienden je gezelschap wil houden of neem je kinderen en de slee mee. Ga midden op de dag, wanneer het zonnetje nog lekker schijnt.

Warm inpakken

Voordat je vertrekt moet je je lekker warm inpakken. Je hebt vast nog wel ergens een paar oude snowboots liggen of een paar wandelschoenen. Trek een paar warme sokken aan, een warme broek (liefst een skibroek) maar als je die niet hebt volstaat ook een gewone spijkerbroek, want daar doe je dan een dunne pyjama broek onderaan, of voor de dames een legging. Haal die muts, sjaal en handschoenen uit de mottenballen, trek je jas aan en vertrek naar het bos voor een heerlijk uurtje stappen in de sneeuw!

Warme chocomelk met slagroom

Om je vakantiegevoel compleet te maken doe je er goed aan een boswandeling te maken rondom een heerlijk pannenkoekenhuis of restaurantje. Na de winterse wandeling duik je lekker naar binnen, nestel je je voor een haardvuurtje en bestel je een warme chocomelk met slagroom. Of een warm appelgebakje, of een glühwein..  Beter gaat het niet worden!

Winters binnen

Eenmaal thuis ben je helemaal fris en fruitig. Je wangen gloeien van de buitenlucht en door de stevige wandeling ben je lekker loom nu je weer warm op de bank zit. Hou het winterse vakantiegevoel vast door een overheerlijke Zwitserse kaasfondue te bereiden. Voordeel van dit smakelijke receptje dat het ook eenvoudig voor 1 persoon klaar te maken is. Zijn je vrienden er nog, samen eten verhoogt de sfeer! Steek de kaarsen aan en de kersboomverlichting en je waant je bijna in een blokhut!

PS. Heb je geen bos in de buurt? Een lekkere winterse wandeling langs het strand of in een park dat helemaal besneeuwd is kan natuurlijk ook!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!