stedentrip Praag

Tips voor reislustige singles: de best bereikbare luchthavens van Europa

Ga je binnenkort een weekendje weg met het vliegtuig? Of heb je een stedentrip gepland naar een stad in Europa en heb je dan vervoer nodig vanaf het vliegveld in het buitenland? Dan lees je hier alles over de best bereikbare luchthavens van Europa, die populair zijn onder Nederlandse reizigers. Reisplatform Omio deed een uitgebreid onderzoek naar de bereikbaarheid van luchthavens in Europa en wij zetten de beste tips hieruit voor jou op een rijtje.

Wanneer je op de plek van bestemming aan bent gekomen, is het altijd even zoeken naar een geschikt vervoersmiddel dat je naar het stadscentrum brengt. Neem je de trein, de bus of een tram of de metro? En hoe lang doe je er dan over om in het centrum te komen? Wellicht helpen deze tips je met een keuze voor een leuke stedentrip of vakantie.

Top 3 best bereikbare luchthavens van Europa

Volgens het onderzoek van Omio is Praag (PRG) de best bereikbare luchthaven van Europa, populair onder Nederlanders. Je bent namelijk binnen een kwartier in het centrum met de bus en het ritje kost je negentig cent. De afstand van het vliegveld naar het centrum van Praag is 15 kilometer. Op de tweede plek is Berlijn Tegel (TXL) geëindigd. De transfer van dit vliegveld naar het centrum duurt twintig minuten en kost €2,80. De afstand van het Berlijnse vliegveld naar de stad is 10 kilometer. Venetië sluit de top 3 van best bereikbare luchthavens van Europa, die populair zijn onder Nederlandse reizigers. De transfertijd van de luchthaven van Venetië (VCE) naar het centrum is twintig minuten en het ritje kost je acht euro.

Meest bereikbare vliegvelden algemeen

Tijdens een weekendje weg in je eentje kun je doen waar je zelf zin in hebt en kun je je onderdompelen in een geheel andere cultuur. Wil je naar een plek met een goed bereikbare luchthaven in Europa? Omio onderzocht ook welke luchthavens er over het algemeen het meest bereikbaar zijn Europa. De Franse stad Nice (NCE) staat in dit lijstje op nummer 1. Je bent met de trein in vijf minuten in het centrum voor €1,80. Op de tweede plek komt Lanzarote (ACE) met tien minuten rijden met de bus voor €1,40. Nummer drie is Birmingham (BHX), vanaf dit vliegveld ben je in negen minuten met de trein in de stad voor vier euro.

Ontspannen reizen

Met deze tips is reizen van en naar het vliegveld een stuk gemakkelijker en meer ontspannen. Wil je van nog meer luchthaven in Europa weten hoe je er komt en hoe je van het vliegveld naar het centrum gaat? Omio heeft een tabel gemaakt waarin het vervoersmiddel, de reiskosten, de afstand en de transfertijd zijn aangegeven van meer dan honderd vliegvelden in Europa. Fijne reis!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!