tips reisgenoot vinden

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Om de kans op succes te vergroten is het belangrijk dat je voor vertrek eerst uitgebreid je verwachtingen met elkaar bespreekt.  

Vakantie inhoud

Zorg ervoor dat je elkaar begrijpt. Er ontstaan veel irritaties en ruzies omdat mensen vooraf denken dat ze hetzelfde vinden maar in de praktijk blijkt het opeens toch heel anders te zijn. Wat jij verstaat onder een avontuurlijke vakantie kan voor een ander een hele andere lading hebben. Spreek dus vooraf duidelijk de inhoud van jullie vakantie af.

Vakantiebudget

Je spreekt van tevoren af wat je ongeveer denkt uit te gaan geven op vakantie. Heb jij het over een low-budget vakantie, denk er dan aan dat dit begrip niet voor iedereen hetzelfde is. Voor jou is dit misschien 1 keer in de week uit eten, voor de ander misschien alleen maar lekker zelf koken tijdens de hele vakantie. Heel vervelend als je daar ter plekke achter komt, dus bepaal je budget.

Soort vakantie

Je hebt eindelijk dé reisgenoot gevonden voor een sportieve vakantie! Jij bent in voor raften, abseilen en mountainbiken terwijl de ander een keertje kanovaren al avontuurlijk en sportief genoeg vindt. Vraag door, beperk je niet tot een begrip als sportief, avontuurlijk of cultureel. Zorg voor duidelijkheid om teleurstellingen tijden de reis te voorkomen.

Bespreek de ‘vrijheid’

Samen uit samen thuis zal je denken. Maar wat nou als een van beiden verliefd wordt en met die persoon heel wat uurtjes door wil brengen, uiteraard zonder jouw aanwezigheid? Een vakantieliefde kan de beste overkomen, ook al was het helemaal niet de bedoeling. Praat er dus vooraf over hoe jullie denken zo’n situatie in te vullen zodat je je niet buiten spel gezet voelt mocht het zover komen.

Tijd voor jezelf

Hoe leuk het ook is om met z’n tweetjes te reizen, je hebt allemaal wel eens even behoefte aan niemand om je heen. Een momentje voor jezelf, boekje erbij of een lekkere wandeling in je eentje zonder te moeten kletsen. Bespreek met elkaar hoe je dit wilt invullen als je samen reist.

Twee nachten ijs

Ga niet over 1 nacht ijs. Neem er de tijd voor, spreek een paar keer samen af voor je afreist zodat je elkaar echt wat beter leert kennen.  Dit vergroot de voorpret en maakt de kans op een geslaagde vakantie alleen maar groter.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!