licht reizen

TIPS: zo reis je met enkel handbagage

Terwijl de één zijn halve kledingkast in zijn koffer probeert te stoppen, neemt de ander genoegen met enkel handbagage. Hoe doen ze dat toch? Vliegen zonder koffer scheelt je sjouwen, inchecktijd én extra bagagekosten. Wij geven je zeven tips om voortaan ook licht te reizen.

Tip 1: doe je research

Verschillende maatschappijen hanteren verschillende regels. Check daarom de afmetingen, het aantal kilo’s en het aantal stuks handbagage dat je kosteloos mag meenemen.

Tip 2: dump zware bagagestukken

Door lichte tassen, trolleys of backpacks te gebruiken, kun je flink op gewicht besparen. Een gemiddelde trolley weegt namelijk al gauw 3 kilo! Zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken.

Tip 3: digitaliseer je entertainment

Veel reizigers nemen graag een boek mee voor een relaxmomentje of om de tijd te doden. Maar een pocketboek weegt al gauw 200 gram. Met een e-reader bespaar je daarom zowel ruimte als kilo’s en kun je zelfs duizenden titels meenemen.

Tip 4: tempo maken

Als je relatief snel aan boord bent, kun je direct wat ruimte in de bagagevakken claimen. Zo loop je niet het risico dat je voor niets zo minimaal hebt gepakt, omdat jouw tas of koffer alsnog in het ruim verdwijnt.

Tip 5: slimme toilettas

Lang leve 2-in-1-producten, samples en hervulbare verpakkingen. Zo neem je alleen het hoognodige mee! Toch smokkelen? Shop na de douane. Duty Free-aankopen tellen niet mee bij bagagerestricties.

Tip 6: de tip voor wie niet kan vouwen

Rol je kleding op! Dit bespaart ontzettend veel ruimte én zorgt ervoor dat je kleding minder kreukt. Kleine dingen als ondergoed en sokken stop je in je schoenen. Makkelijk, toch?

Tip 7: kleed je alsof het -20 graden is

Trek grote of dikke kleren aan of houd ze vast, deze nemen namelijk het meeste plek in. Nog handiger zijn jassen, sweaters en fleeces met zakken. Ook ingebouwde handigheidjes kunnen je ruimte besparen. Wel eens gedacht aan een iPad-zak of een ingebouwd nekkussen?

Bron: ANWB

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!