betalen pantheon rome

Toerist moet gaan betalen voor bezoek Pantheon

Droom je er al jaren van om Rome te bezoeken en gaat het dit jaar echt gebeuren? Dan mag je nog meer geld meenemen dan je al had gepland. Want een bezoekje aan het werkelijk schitterende Pantheon mag natuurlijk niet op jouw bucketlist ontbreken, maar je moet er sinds kort voor betalen om deze antieke tempel met eigen ogen te kunnen bewonderen.

Onderhoud betalten

De Italianen hebben een manier gevonden om het geldverslindende onderhoud van het beroemde Pantheon in Rome te bekostigen: de bezoeker betaalt. De antieke tempel, opgericht tussen 27 en 25 voor Christus, gaat kaartjes verkopen, aldus minister Dario Franceschini van Cultuur.

Rooms-Katholieke Basiliek

Het Pantheon, tegenwoordig in gebruik als rooms-katholieke basiliek, ontvangt jaarlijks liefst zeven miljoen bezoekers, die aardig wat geld in het laatje kunnen brengen. De meeste antieke monumenten in Rome, zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn, de eerste bewoonde heuvel van Rome, verkopen allang toegangsbewijzen. Kerken hebben lang de deuren kosteloos opengehouden.

Het Pantheon werd gebouwd in opdracht van de beroemde generaal Agrippa, een vriend van de beroemde keizer Augustus. Agrippa bemoeide zich ook vergaand met de bouw van aquaducten, baden en tuinen in de Romeinse hoofdstad.

Verborgen plekjes in Rome

Een wandeling door de oude straatjes, langs winkeltjes, kapotte muren of oude deuren, die al de helft van hun schilderij hebben verloren. In Rome is de geschiedenis overal. Je loopt als het ware in het decor van de Romeinse oudheid. Je komt ogen te kort voor zoveel moois! Heb je alle highlights al bewonderd? Dan hoef je je nog niet te vervelen in Rome. Kijk maar eens bij deze verborgen plekken! Betaalbaar overnachten in deze wonderschone stad? Dan kijk je hier. 

Georganiseerd met andere singles naar Rome? Kijk voor actuele reizen op de agenda of bij dit overzicht van gespecialiseerde reisorganisaties.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!