Holland uit vakantie

Toeristen kijken verder dan Amsterdam

Toeristen die Amsterdam bezoeken, maken steeds vaker een uitstapje naar trekpleisters in de regio. In 2008 waagde nog achttien procent zich buiten de stadsgrenzen, vorig jaar was dat 27 procent, zo meldt dagblad Metro.

Amsterdam bezoeken, Holland zien

De toename zou veroorzaakt zijn door de campagne ‘Amsterdam bezoeken, Holland zien’. Die moet toeristen lokken naar bezienswaardigheden in de zogenaamde metropoolregio. Doel is om dit precentage in 2017 met 25 procent extra te hebben verhoogd.

Door de toename van het aantal toeristen in de metropoolregio is ook de economische bijdrage per jaar gegroeid. Bracht toerisme in 2008 nog 822 miljoen euro op, drie jaar later bedroegen de opbrengsten 1,2 miljard euro. Ook het aantal arbeidsplaatsen in de toeristische sector steeg met 1300 arbeidsplaatsen naar ruim 59.000.

Toeristencampagne

De goede cijfers hebben de Stadsregio en andere betrokkenen doen besluiten de internationale campagne voort te zetten. Gemeentes uit de Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland haken nu eveneens aan. De nieuwe, voorlopige, einddatum wordt gesteld op medio 2017.

De toeristencampagne bestaat onder andere uit een Metropoolbrochure en speciale fiets- en autoroutes. Ook worden nog steeds nieuwe initiatieven toegevoegd.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!