Holland uit vakantie

Toeristen kijken verder dan Amsterdam

Toeristen die Amsterdam bezoeken, maken steeds vaker een uitstapje naar trekpleisters in de regio. In 2008 waagde nog achttien procent zich buiten de stadsgrenzen, vorig jaar was dat 27 procent, zo meldt dagblad Metro.

Amsterdam bezoeken, Holland zien

De toename zou veroorzaakt zijn door de campagne ‘Amsterdam bezoeken, Holland zien’. Die moet toeristen lokken naar bezienswaardigheden in de zogenaamde metropoolregio. Doel is om dit precentage in 2017 met 25 procent extra te hebben verhoogd.

Door de toename van het aantal toeristen in de metropoolregio is ook de economische bijdrage per jaar gegroeid. Bracht toerisme in 2008 nog 822 miljoen euro op, drie jaar later bedroegen de opbrengsten 1,2 miljard euro. Ook het aantal arbeidsplaatsen in de toeristische sector steeg met 1300 arbeidsplaatsen naar ruim 59.000.

Toeristencampagne

De goede cijfers hebben de Stadsregio en andere betrokkenen doen besluiten de internationale campagne voort te zetten. Gemeentes uit de Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland haken nu eveneens aan. De nieuwe, voorlopige, einddatum wordt gesteld op medio 2017.

De toeristencampagne bestaat onder andere uit een Metropoolbrochure en speciale fiets- en autoroutes. Ook worden nog steeds nieuwe initiatieven toegevoegd.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!