nepal reizen

Toeristen moeten weer op vakantie naar Nepal

Door de grote aardbeving op 25 april van dit jaar dreigt het arme Nepal veel inkomsten uit toerisme mis te lopen. De campagne ‘Nepal Now’ moet reizigers weer terug naar het land krijgen.

Vorig jaar verwelkomde Nepal 800.000 bezoekers, maar volgens de overheid wordt dit jaar slechts de helft van dat aantal gehaald.

Campagne voor Nepal

Nederland doet ook mee aan de campagne. Woensdagavond was de lancering in Amsterdam, waarbij drie Nederlandse topbergsporters aanwezig waren. Ook minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen sprak, en kondigde aan dat het reisadvies naar Nepal weer was opgewaardeerd. “Alle gebieden, met uitzondering van Manaslu en Langtang zijn weer normaal toegankelijk.”

Afhankelijk van toerisme

De meeste toeristische bestemmingen, zoals het Mount Everest-gebied, zijn bovendien niet geraakt door de aardbeving. Doordat toeristen desondanks wegblijven, loopt het land 250 miljoen inkomsten mis, terwijl een half miljoen Nepalezen afhankelijk zijn van toerisme. Zes toeristen staat in Nepal gelijk aan één baan voor een lokale inwoner.

Reizigers naar Nepal

Voor de campagne is een website met actuele reisinformatie gelanceerd, en worden reizigers in Nepal opgeroepen om op sociale media een foto van zichzelf in het land te delen. Bovendien zullen de Nederlandse bergbeklimmers binnenkort een ‘publiciteitsreis’ maken. Wil jij graag Nepal bezoeken? In maart 2016 (maar ook op andere data) reist Sawadee reizen af naar dit schitterende land. Ga je mee? 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!