markt barcelona

Toeristen niet meer welkom markt Barcelona

Ben je ook zo dol op Barcelona met zijn heerlijke pleinen, straatjes, strand en zalige eten? Ook de bekende overdekte markt La Baqueria is enorm populair onder de toeristen. Zo populair zelfs dat grote groepen er op de drukste momenten niet meer naar binnen kunnen.

Grote groepen toeristen

Op vrijdag en zaterdag tussen 08.00 uur en 15.00 uur mogen groepen vanaf vijftien toeristen de markt niet meer bezoeken. De maatregel komt er op vraag van de standhouders van de markt, die merkten dat te grote groepen voor oponthoud zorgen, waardoor boodschappen doen er zeer moeilijk wordt. Wil je de markt dus bezoeken, dan doe je er goed aan om lekker alleen of met een klein gezelschap te gaan.

Economie

‘Natuurlijk maken toeristen deel uit van de economie van deze stad, maar er is een verschil tussen een koppel of een gezin dat door La Boqueria loopt of een groep van tien of vijftien mensen die gegidst wordt’, zegt Barcelonakenner Rob Dobson in de Spaanse editie van de nieuwswebsite The Local.

Barcelonezen

Hoewel Barcelona jaarlijks ongeveer 27 miljoen toeristen op bezoek krijgt, zijn niet alle inwoners zo blij met hun komst. In augustus vorig jaar gingen de Barcelonezen nog de straat op om te protesteren tegen toeristen die ’s nachts voor overlast zorgden. Ook het feit dat veel inwoners hun appartement onderverhuren aan deze toeristen en daarmee de huurprijzen uit balans brengen, zorgt voor ergernis.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!