markt barcelona

Toeristen niet meer welkom markt Barcelona

Ben je ook zo dol op Barcelona met zijn heerlijke pleinen, straatjes, strand en zalige eten? Ook de bekende overdekte markt La Baqueria is enorm populair onder de toeristen. Zo populair zelfs dat grote groepen er op de drukste momenten niet meer naar binnen kunnen.

Grote groepen toeristen

Op vrijdag en zaterdag tussen 08.00 uur en 15.00 uur mogen groepen vanaf vijftien toeristen de markt niet meer bezoeken. De maatregel komt er op vraag van de standhouders van de markt, die merkten dat te grote groepen voor oponthoud zorgen, waardoor boodschappen doen er zeer moeilijk wordt. Wil je de markt dus bezoeken, dan doe je er goed aan om lekker alleen of met een klein gezelschap te gaan.

Economie

‘Natuurlijk maken toeristen deel uit van de economie van deze stad, maar er is een verschil tussen een koppel of een gezin dat door La Boqueria loopt of een groep van tien of vijftien mensen die gegidst wordt’, zegt Barcelonakenner Rob Dobson in de Spaanse editie van de nieuwswebsite¬†The Local.

Barcelonezen

Hoewel Barcelona jaarlijks ongeveer 27 miljoen toeristen op bezoek krijgt, zijn niet alle inwoners zo blij met hun komst. In augustus vorig jaar gingen de Barcelonezen nog de straat op om te protesteren tegen toeristen die ’s nachts voor overlast zorgden. Ook het feit dat veel inwoners hun appartement onderverhuren aan deze toeristen en daarmee de huurprijzen uit balans brengen, zorgt voor ergernis.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!