Vaccinatie reizen

Toeristen vanaf juni weer welkom in Frankrijk

Frankrijk gaat vanaf maandag in etappes de lockdown opheffen. Vanaf 9 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom, als ze een vaccinatiepaspoort hebben. Op 30 juni moeten alle lockdownmaatregelen zijn beëindigd.

Voorzichtig verantwoordelijk

Dat heeft president Emmanuel Macron bekendgemaakt in een interview met regionale kranten. “We moeten onze oude levens weer oppakken, onze ‘art de vivre à la française’, maar ons tegelijk voorzichtig en verantwoordelijk gedragen”, aldus Macron. In Frankrijk werd in april de derde lockdown van kracht sinds het begin van de pandemie, ruim een jaar geleden. Reizen werd aan banden gelegd, winkels gingen dicht. Vanaf aanstaande maandag mogen de Fransen zich voor het eerst in twee maanden weer vrij door het land bewegen. Er is geen document meer nodig om te reizen.

Onder voorwaarden

Twee weken later, op 19 mei, gaan de terrassen, musea en winkels weer open. Overal gelden wel maximale aantallen bezoekers. Er wordt ook alleen versoepeld in departementen waar minder dan 400 geregistreerde besmettingen per 100.000 inwoners zijn. In Parijs is dat nu nog 420 op 100.000.

Drie weken daarna, op 9 juni, mogen cafés en restaurants, onder voorwaarden, binnen weer gasten ontvangen. Er mogen dan ook weer concerten en voorstellingen worden gehouden voor een publiek van maximaal vijfduizend mensen. Eind juni worden de laatste beperkende maatregelen opgeheven, inclusief de avondklok.

De president maakte bekend dat buitenlandse toeristen straks weer welkom zijn, op voorwaarde dat ze een vaccinatiepaspoort bij zich hebben. Daarin staat of de eigenaar is gevaccineerd, getest is of antilichamen heeft. Macron gaf geen details over dat paspoort of over de controle erop, bijvoorbeeld voor Belgen die met de auto op vakantie komen.

Elk jaar opnieuw vaccineren

Frankrijk heeft inmiddels een eigen app die dient als vaccinatiepaspoort. Het Europees Parlement stemde in met een EU-certificaat, wat vrij reizen mogelijk moet maken tussen de Europese lidstaten.

De Franse president toonde zich voorzichtig over het verloop van de pandemie. “Misschien moeten we nog wel jaren met het virus leven en ons elk jaar opnieuw laten vaccineren.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!