singlevakanties eigen land

Toffe singlevakanties in eigen land

Eerder deze week bleek dat de economische crisis echt achter ons ligt want het aantal Nederlandse vakantiegangers groeit weer. Alleen… deze groei zit hem vooral in vakanties in eigen land. Hier noteerde de toeristische sector een groei van 3 procent. Het aantal vakanties naar het buitenland daalde met 1 procent.

Populaire vakantielanden

Bij de 18 miljoen vakanties in het buitenland was Duitsland, met een groei van 4 procent, traditioneel het populairst. Frankrijk op de tweede plaats zat 3 procent in de min, maar Spanje op nummer drie is bezig aan een opmars (plus 11 procent). Dat land profiteerde het meest van de problemen in Turkije (terrorisme en politieke onrust) en Griekenland (vluchtelingencrisis). Daar was sprake van een daling van bijna 30 procent van het aantal vakantiegangers.

Vakanties in eigen land

In het binnenland was het, ook door de warme zomer, erg druk in de badplaatsen aan de Noordzee. Verder trokken veel mensen naar de Groningse, Friese en Drentse zandgronden en de Veluwe. Op basis van een enquête verwacht NBTC-NIPO Research voor dit jaar een verdere groei van het aantal vakanties.

Vakanties voor singles dicht bij huis

Wil jij er ook graag tussen uit voor een korte break of een wat langere vakantie maar niet al te gek ver weg? Ook in Nederland zijn er leuke vakanties te vinden voor singles! Wat dacht je van een gezellig singles weekend in Schaik (januari 2017) of een weekend met maar liefst 50 hoger opgeleide singles naar een villa in het Vechtdal (februari 2017)  of een prachtige wandelvakantie in juni naar het wonderschone Ameland met singles! De reisagenda houdt je natuurlijk op de hoogte. Fijne vakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!