huwelijksaanzoek steden

Top 10 beste steden voor een huwelijksaanzoek

De meeste mensen doen het maar één keer. Op je knieën gaan of dé vraag stellen. Een huwelijksaanzoek doen, is een van de meest bijzondere momenten uit je leven. De voorbereidingen voor dit moment kunnen uitvoerig zijn, of het gebeurt juist spontaan.

Hoe dan ook, een mooie locatie is met een fijne sfeer is een goede achtergrond voor dit romantische moment. Welke steden zijn het beste decor voor de grote vraag? Hotels.com zocht het voor je uit en stelde een top 10 samen van de beste steden om een huwelijksaanzoek te doen.

1 Sevilla
De hoofdstad van de provincie Andalusië is een romantisch decor voor elk moment en een huwelijksaanzoek past helemaal bij deze mooie Spaanse stad. Slenter over de binnenhofjes met fonteinen en aanschouw de geuren en kleuren van de flora, bewonder de architectuur en geniet van heerlijke tapas. Maak een wandeling door de romantische tuinen van het Maria Luisa Park. In dit park ligt het Plaza de España, dat uitzicht biedt over de fonteinen, bootjes en het park. Er staan keramieken bankjes waar je op kunt gaan zitten óf waar je dé vraag kunt stellen.

2 Melbourne
Deze stad aan de andere kant van de wereld heeft van alles te bieden. Melbourne heeft vele leuke straatjes, restaurants en mooie hotels. Op Federation Square en de promenade bij St. Kilda zijn veel bezienswaardigheden en tapas barretjes. Aan de drukte ontsnappen kan ook; net buiten Melbourne ligt de Yarra Valley, een romantische wijnstreek met kleine dorpjes en mooie natuur. Een pick-nick is hier zeker de moeite waard. En als je toch op je knieën op een kleedje zit….

3 Venetië
Deze drijvende stad is bij iedereen bekend als romantische setting voor een weekend weg en voor het bewonderen van architectuur en kunst. Hoe kun je niet verliefd zijn op deze stad en op elkaar, als je door de kleine straatjes en over ontelbare bruggetjes loopt? De straten van water op de achtergrond, waar gondels op drijven met gondeliers in mooie klederdracht maken het plaatje af. Het is zoeken naar de beste plek voor een aanzoek, want de pleinen, bruggen, terrassen en trappen maken het moeilijk kiezen.

4 Rome
De Trevifonteinen, de tuinen van de Villa Borghese, de vele pleinen, Rome biedt voor elk wat wils. Bijna elke plek in deze historische stad is romantisch. In de wijk Trastevere flaneren stelletjes over de Piazza Stanta Maria en kun je op een terrasje zitten of op de trappen van de fontein. Het Piazza della Rotonda is klein maar sfeervol en biedt een mooi uitzicht op het Pantheon. Er zijn eindeloos veel bekende pleinen en plekken, maar de kleine verborgen straatjes, cafeetjes en verscholen kerken zijn ook mooi en romantisch. Een ijsje eten of een aanzoek doen? Het kan hier allemaal en overal.

5 Sint Petersburg
Een van de steden van Europa, die steeds populairder is als bestemming voor een stedentrip, is Sint Petersburg. De stad kenmerkt zich door een groot aantal mooie gebouwen en bijzondere plekken. De stad wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Tijdens een van de vele bootttochtten die worden georganiseerd, vaar je langs de mooiste bezienswaardigheden. De Hermitage is hier gevestigd, een van de grootste musea ter wereld, waar je uren naar pracht en praal kunt kijken. Slaan de zenuwen toe voor hét moment om een aanzoek te doen? Neem snel een glaasje Vodka, zoals in de rest van het land, is deze drank in Sint Petersburg Vodka overal te bestellen.

De beste steden voor een aanzoek*
1. Sevilla € 86
2. Melbourne € 101
3. Venetië € 120
4. Rome € 125
5. St.Petersburg Pepetersburg € 126
6. Florence € 131
7. Verona € 130
8. Parijs € 139
9. Wenen € 153
10. New York € 184
* gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!