10 hoogste wolkenkrabbers

Top 10 hoogste observatiedeks ter wereld

Extreme hoogte, de wind door je haren en eventueel een angstige blik de diepte in. Het betreden van een wolkenkrabber is een huiveringwekkende, maar unieke ervaring. Deze gigantische gebouwen bevatten bovendien ook nog eens spectaculaire attracties.

Boekingswebsite Hotels.com onthult de steden waar reizigers de mooiste panorama’s kunnen bezichtigen.

1 Guangzhou, China: Een vrije val van het hoogste observatiedek ter wereld
Het is te hopen dat bezoekers van de Canton Tower in Guangzhou geen last hebben van hoogtevrees. Op een ‘bescheiden’ hoogte van 488 meter, kan men genieten van één van de hoogste uitzichten van de hele wereld. Wie de adrenaline in zijn of haar bloed wil voelen stromen, kan dit ervaren met een bungeejump van het platform. Voor diegene die toch iets voorzichtiger aan willen doen, zijn er ook andere attracties. Het 37 verdiepingen tellend gebouw heeft namelijk diverse restaurants, casino’s en er bevindt zich zelfs een filmtheater in de Canton tower. Een overnachting kost hier, volgens de Hotel Price Index (HPI) *, tijdens de eerste helft van 2014 gemiddeld €99.

2 Shanghai, China: wandelen met zicht op de Skywalk
De Chinese stad Shanghai heeft meerdere indrukwekkende panorama’s te bieden. Op de Skywalk in het World Financial Centre bevinden bezoekers zich op 474 meter boven de grond. De glazen vloeren bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de rivier Huangpu. Men kan op de 97e verdieping van het WFC over een lange brug boven de stad lopen. Daarnaast bevindt zich op de 94e verdieping een verscheidenheid aan verschillende evenementen in de unieke setting van Sky Arena. Shanghai heeft ook nog eens aantrekkelijke hotelprijzen te bieden. Een hotelkamer kostte hier in de eerste helft van 2014 gemiddeld € 89 per nacht.

3 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: Zonnige 360 graden woestijn panorama
Groot, groter, Dubai. De tempel van Burj Khalifa is een van de highlights van Dubai en is ook met trots het hoogste gebouw ter wereld met zijn 828 meter. De snelle liften brengen bezoekers als katapulten binnen 60 seconden op de 124ste verdieping. Op de top heeft men een 360-graden uitzicht. Met gemiddeld 4.000 bezoekers per dag geniet men van het prachtige uitzicht over de woestijn en de stad. Om een lange wachtrij te vermijden is het verstandig om kaartjes van te voren te reserveren. Wie hoogtevrees heeft, kan het winkelcentrum van maar liefst 7.000 m2 bezoeken. Hotelgasten betaalden in de eerste helft van 2014 een gemiddelde van €174 per nacht in Dubai.

4 Tokyo, Japan: Een combinatie van ontwerp en traditie bij de hoogste tv-toren
Een beetje competitiedrang is Japanners niet vreemd.. De hoofdstad van Japan heeft na de afronding van de Tokyo Skytrees twee jaar voorsprong op de concurrentie in China, als de ‘hoogste tv-toren in de wereld’. Met opzet werd de naaldvormige wolkenkrabber 34 meter hoger gebouwd dan de Canton Tower in Guangzhou. Het gebouw geeft bezoekers op een afstand van 350 en 450 meter een bijzonder uitzicht op de metropool. De indrukwekkende architectuur combineert moderne technologie met de Japanse traditie: het uiterlijk van het gebouw heeft een oud Japans design. Met zijn prachtige lichtontwerp, is de Tokyo Skytree ook in de avond een attractie voor bezoekers aan Tokyo. Tijdens de eerste helft van 2014 betaalden hotelgasten gemiddeld €103 per nacht.

5 Toronto, Canada: voel de diepte onder je voeten
Binnen 59 seconden kom je bovenaan de wolkenkrabber met een hoogte van 466 meter. Dit is enkel en alleen mogelijk bij de CN Tower in Toronto. Door een glazen vloer kijkt men neer op de metrostad. Een bijzondere attractie in de toren is ook de “Edge Walk” – een 1.50 meter brede buitenrand zonder reling. Men zit vast aan speciale kabels die om het gebouw heen kunnen draaien. Stalen zenuwen zijn vereist en adrenaline junks kunnen zelfs over de rand leunen waardoor het lijkt alsof men in de lucht zweeft. Reizigers betalen gemiddeld €111 voor een nacht in Toronto.

De hoogste uitkijkplatforms met gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

Guangzhou €99
Shanhai €89
Dubai €174
Tokio €103
Toronto €111
Chicago €131
Hongkong €134
Tapei €177
Kuala Lumpur €76
New York €184

Over de HPI
De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen tijdens de eerste helft van 2013.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!