Top 10 voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Backpacken wint wereldwijd aan populariteit. De ontdekkingstocht met rugzak is betaalbaar en steeds toegankelijker, mede doordat reizigers op weg worden geholpen door mobiele reisapplicaties. De gratis app van boekingssite Hotels.com helpt backpackers bij hun zoektocht naar voordelige overnachtingen. Hotels.com zet de tien goedkoopste backpackbestemmingen ter wereld op een rij.

Azië is de regio bij uitstek voor backpackers die goedkoop willen overnachten in hotels. De voordeligste hotelbestemming ter wereld is de Vietnamese hoofdstad Hanoi, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers gemiddeld €45 voor een hotelovernachting in Hanoi.

De top 10 met voordeligste backpackbestemmingen ter wereld bestaat volledig uit Aziatische steden. Hanoi wordt op de voet gevolgd door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh (€47). Op de derde plaats volgt de Thaise badplaats Pattaya (€55).

Voor backpackers die verschillende steden willen bezoeken – zonder daarbij al te veel te betalen voor hotelovernachtingen – is Thailand het meest geschikte reisdoel. De lijst bestaat voor de helft uit bestemmingen in Thailand. Naast Pattaya behoren ook Chiang Mai (€58), Bangkok (€65), Krabi (€71) en Phuket (€73) tot de voordeligste backpacklocaties ter wereld.

Voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Gemiddeld betaalde hotelkamerprijs per overnachting tijdens de eerste helft van 2012

Hanoi

€45

Phnom-Penh

€47

Pattaya

€55

Ho Chi Minh City

€58

Chiang Mai

€58

Bangkok

€65

Goa

€70

Krabi

€71

Beijing

€73

Phuket

€73

Hotelaanbiedingen in directe omgeving

De gratis app van Hotels.com is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone 7 en iPad. Via de app hebben reizigers toegang tot 20.000 last-minute hotelaanbiedingen, die eenvoudig kunnen worden gezocht, geïnspecteerd en geboekt. De app bevat foto’s van hoge kwaliteit, gedetailleerde plattegronden en hotelbeoordelingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!