Top 10 voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Backpacken wint wereldwijd aan populariteit. De ontdekkingstocht met rugzak is betaalbaar en steeds toegankelijker, mede doordat reizigers op weg worden geholpen door mobiele reisapplicaties. De gratis app van boekingssite Hotels.com helpt backpackers bij hun zoektocht naar voordelige overnachtingen. Hotels.com zet de tien goedkoopste backpackbestemmingen ter wereld op een rij.

Azië is de regio bij uitstek voor backpackers die goedkoop willen overnachten in hotels. De voordeligste hotelbestemming ter wereld is de Vietnamese hoofdstad Hanoi, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers gemiddeld €45 voor een hotelovernachting in Hanoi.

De top 10 met voordeligste backpackbestemmingen ter wereld bestaat volledig uit Aziatische steden. Hanoi wordt op de voet gevolgd door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh (€47). Op de derde plaats volgt de Thaise badplaats Pattaya (€55).

Voor backpackers die verschillende steden willen bezoeken – zonder daarbij al te veel te betalen voor hotelovernachtingen – is Thailand het meest geschikte reisdoel. De lijst bestaat voor de helft uit bestemmingen in Thailand. Naast Pattaya behoren ook Chiang Mai (€58), Bangkok (€65), Krabi (€71) en Phuket (€73) tot de voordeligste backpacklocaties ter wereld.

Voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Gemiddeld betaalde hotelkamerprijs per overnachting tijdens de eerste helft van 2012

Hanoi

€45

Phnom-Penh

€47

Pattaya

€55

Ho Chi Minh City

€58

Chiang Mai

€58

Bangkok

€65

Goa

€70

Krabi

€71

Beijing

€73

Phuket

€73

Hotelaanbiedingen in directe omgeving

De gratis app van Hotels.com is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone 7 en iPad. Via de app hebben reizigers toegang tot 20.000 last-minute hotelaanbiedingen, die eenvoudig kunnen worden gezocht, geïnspecteerd en geboekt. De app bevat foto’s van hoge kwaliteit, gedetailleerde plattegronden en hotelbeoordelingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!