tips krakau

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen

Lekker een weekendje weg? Met je vrienden, hotelletje in een leuke stad? Dat kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook voordelige alternatieven, vooral in Oost Europa.

Uit de Hotel Price Index van Hotels.com is gebleken dat in een groot aantal Europese steden hotels nog steeds voordelig te boeken te zijn. Hotels.com zet de tien voordeligste Europese stedentripbestemmingen op een rij.

Oost Europa

In 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting wederom het laagst in Vilnius. De Litouwse hoofdstad Vilnius was de voordeligste Europese hotelstad. Reizigers uit de Eurozone betaalden in Vilnius gemiddeld €71 per overnachting.

Oost-Europese steden zijn de laatste jaren sterk vertegenwoordigd in de lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op zeer korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van €73 en €74 per overnachting. Naast Boekarest en Bratislava zijn Boedapest (€74) en Krakau (€75) ook populaire en betaalbare stedentripbestemmingen.

Spaanse zon

Voor reizigers die willen genieten van de Spaanse zon is Alicante een perfecte bestemming. Met €84 euro per nacht staat Alicante op plaats negen in de Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen. Opmerkelijk is de aanzienlijke stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Lissabon (€84) had een stijging van 8%, maar nog steeds is deze stad één van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen: gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in 2014 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

2014  / 2013  / % verandering

Vilnius € 71 / € 71 / 0%

Boekarest € 73 / € 72 / 2%

Bratislava € 74 /  € 76 /  -2%

Boedapest € 74 / € 71 / 4%

Krakau € 75 / € 73 /  2%

Riga € 76 / € 71 / 7%

Warshau € 77/   € 76 / 2%

Torremolinos € 82 / € 83 / -1%

Alicante € 84 / € 73 / 14%

Lissabon € 84 / € 78 / 8%

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!