tips krakau

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen

Lekker een weekendje weg? Met je vrienden, hotelletje in een leuke stad? Dat kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook voordelige alternatieven, vooral in Oost Europa.

Uit de Hotel Price Index van Hotels.com is gebleken dat in een groot aantal Europese steden hotels nog steeds voordelig te boeken te zijn. Hotels.com zet de tien voordeligste Europese stedentripbestemmingen op een rij.

Oost Europa

In 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting wederom het laagst in Vilnius. De Litouwse hoofdstad Vilnius was de voordeligste Europese hotelstad. Reizigers uit de Eurozone betaalden in Vilnius gemiddeld €71 per overnachting.

Oost-Europese steden zijn de laatste jaren sterk vertegenwoordigd in de lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op zeer korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van €73 en €74 per overnachting. Naast Boekarest en Bratislava zijn Boedapest (€74) en Krakau (€75) ook populaire en betaalbare stedentripbestemmingen.

Spaanse zon

Voor reizigers die willen genieten van de Spaanse zon is Alicante een perfecte bestemming. Met €84 euro per nacht staat Alicante op plaats negen in de Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen. Opmerkelijk is de aanzienlijke stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Lissabon (€84) had een stijging van 8%, maar nog steeds is deze stad één van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen: gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in 2014 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

2014  / 2013  / % verandering

Vilnius € 71 / € 71 / 0%

Boekarest € 73 / € 72 / 2%

Bratislava € 74 /  € 76 /  -2%

Boedapest € 74 / € 71 / 4%

Krakau € 75 / € 73 /  2%

Riga € 76 / € 71 / 7%

Warshau € 77/   € 76 / 2%

Torremolinos € 82 / € 83 / -1%

Alicante € 84 / € 73 / 14%

Lissabon € 84 / € 78 / 8%

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!