top drie singlereizen

Top 3 meest gewilde singlereizen ziet er zo uit

Het aanbod in reizen speciaal voor singles is de afgelopen jaren flink toegenomen. Maar waar wil de single nou het allerliefste naar toe op vakantie? Single2Travel dook erin en kwam met deze top 3 favoriete zomervakanties van singles!

Nummer 1: avontuurlijke vakanties

De single van nu gaat heel erg graag avontuurlijk op reis. Verre oorden, onbekende bestemmingen, locals ontmoeten en proeven van exotische heerlijkheden. Dat alles uiteraard in een leuke groep met andere alleenstaanden van ongeveer dezelfde leeftijd en onder prima begeleiding. De essentie tijdens deze avontuurlijke reizen voor singles is dat het wel wat –gecontroleerde- spanning en sensatie met zich mee mag brengen. Grenzen verleggen dus. Niet alleen qua persoonlijke verrijking, maar de landsgrenzen verlaten en naar ‘verweggistan’ afreizen is enorm populair. De cijfers van Single2Travel laten zien dat er in de zomermaanden van 2015 massaal gezocht is naar avontuurlijke singlereizen. Landen als Costa Rica en Thailand behoren tot de favorieten, maar ook de Scandinavische landen zijn in trek.

Nummer 2:  weekendje weg

Een weekendje weg is niet alleen populair bij koppels. Ook singles gaan heel graag er even een paar dagen tussen uit voor een korte break of stedentrip. Lekker actief wandelen, moutainbiken, lekker eten en natuurlijk andere leuke singles leren kennen is een favoriet tijdverdrijf. Een weekendje weg of leuke stedentrip voor singles staat dan ook niet voor niets op de tweede plaats. Betaalbare bestemmingen in Europa maken dit een ideale kennismaking met het begrip singlevakanties .

Nummer 3: speciale singlereizen

Gespecialiseerde singlereizen valt te vergelijken met doelgroep-daten. Hier zie je al een aantal jaren gespecialiseerde datingsites voor vegetariërs, 50plussers, hoger opgeleiden enzovoorts die zich richten op een specifieke groep binnen de 2,8 miljoen singles. Dit kwartje is ook gevallen in de reiswereld en de ‘speciale singlereizen’ genieten dan ook een steeds grotere belangstelling. Reizen speciaal voor eenoudergezinnen, vijftigers of zeilers, golfers, of singles die graag een mindfulness vakantie houden, ze komen allemaal aan hun trekken. Speciale singlereizen staat deze zomer dan ook op de derde plaats.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!