reizen met de auto wereld

Top 5 mediterrane strandsteden

Langs de glinsterende kustlijnen van oceanen zijn wereldwijd honderden steden gebouwd. De stranden van deze steden bieden locals en bezoekers een plek om de stadsdrukte te ontvluchten. Hotels.com ging in Zuid-Europa op zoek naar de vijf beste strandsteden, waar reizigers een bruisende stedentrip kunnen combineren met een relaxte strandvakantie.

Lissabon

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, op de plek waar rivier de Taag uitmondt in de Atlantische Oceaan. Net buiten de Portugese hoofdstad vinden locals en reizigers de prachtige stranden van onder meer Oeiras, Carcavelos, Estoril, Cascais en Caparica. De stranden zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, maar er zitten ook verborgen pareltjes tussen, waar reizigers kunnen bijkomen tussen de rotspartijen. Lissabon is de voordeligste strandstad om te overnachten. In 2013 betaalden reizigers er gemiddeld 78 euro per hotelovernachting, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

Athene

Athene is vooral bekend vanwege de vele overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid, met de Akropolis als historisch hoogtepunt. Veel reizigers weten niet dat de Griekse hoofdstad ook beschikt over schitterende witte zandstranden. Langs de Atheense Rivièra, net buiten de stad, kunnen bezoekers op verschillende stranden verkoeling zoeken. De lange kuststrook bestaat uit betaalde en vrij toegankelijke stranden. De stranden waar bezoekers moeten betalen beschikken over luxe faciliteiten, de gratis stranden zijn meer basic. In Athene betaalden reizigers gemiddeld 79 euro per hotelovernachting in 2013.

Nice

Nice is al jaren een van de grootste trekpleisters aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Het historische stadscentrum staat bol van de schilderachtige smalle straatjes, lokale markten en beroemde musea, en ademt nog altijd een ontspannen en intieme sfeer. Langs de beroemde Promenade des Anglais zijn talloze stranden, hotels en casino’s te vinden. Veruit de meeste stranden aan deze mondaine boulevard tussen het oude centrum en het vliegveld van Nice zijn bezaaid met kiezels en stenen, maar er zijn ook zandstranden aangelegd. In Nice betaalden hotelgasten gemiddeld 113 euro per overnachting in 2013.

Barcelona

Barcelona is de Europese strandstad bij uitstek. Het populairste strand, Playa Barceloneta, is ruim anderhalve kilometer lang en bereikbaar per metro. Ten noorden van de stad ligt de Costa del Maresme, die bij badplaats Blanes overgaat in de Costa Brava. Ten zuiden van Barcelona liggen de stranden van Castelldefels en Sitges. Barcelona zou ook zonder deze indrukwekkende kustlijn een stad zijn van wereldformaat, met talloze architectonische hoogtepunten, prachtige musea en een bruisend nachtleven. Het afgelopen jaar betaalden reizigers in Barcelona gemiddeld 114 euro per hotelovernachting.

Venetië

Venetië is niet aan het water gebouwd, maar er op. Bezoekers zijn doorgaans het meest geïnteresseerd in een gondeltocht door de kronkelende kanalen in de Italiaanse stad, gevolgd door een espresso op het wereldberoemde Piazza San Marco. Wie tijd over heeft, moet Lido di Venezia ontdekken. De badplaats is gelegen op eiland Lido voor Venetië, met een enorme kuststrook langs de Adriatische Zee. De meeste stranden horen bij hotels, maar Lido di Venezia heeft ook stranden die vrij toegankelijk zijn. In Venetië betaalden reizigers in 2013 gemiddeld 141 euro per hotelovernachting.

Top 5 mediterrane strandsteden. Gemiddelde hotelprijzen per overnachting betaald door reizigers uit de eurozone in 2013:

Lissabon (€78)
Athene (€79)
Nice (€113)
Barcelona (€114)
Venetië (€141)

Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!