Top 5 vreemde stranden

Gigantische duinen, paars zand, strand dat plotseling verdwenen is… Wie dacht dat de stranden van deze wereld voornamelijk witte, warme zandkleden waren, heeft het mis. Telegraaf Reiskrant maakt een lijstje van vijf stranden die bijzonder en opvallend zijn, en helemaal natuurlijk gevormd.

1. Pink Sands Beach, Harbour Island, De Bahamas
Het kleine Harbour Island is maar 5,6 kilometer lang en 2,4 kilometer breed, maar dit stukje Bahamas kent één van de mooiste stranden van het Caribische gebied. Een paar zeldzame kilometers vol roze zand dat helemaal tot de oostkust van het eiland uitstrekt. De rode schelpen van de foraminifera – ééncellige waterdieren – mixen met het witte zand wat voor de opvallende kleur zorgt.

2. Papakolea Beach, Hawaii
Er is wat moeite nodig om Papakolea te bereiken, maar als je er bent, zul je zien dat het de moeite meer dan waard was. Het strand ligt nabij Ka Lae, het meest zuidelijke puntje van Hawaii en van de gehele Verenigde Staten. Daar vindt je stranden met groen zand, waarvan de korrels bijna volledig bestaan uit de groene mineraal olivijn. Deze mineraal komt van Puu Mahana, een vulkanische berg op het eiland.

3. Genipabu Beach, Natal, Brazilië

Omringd door gigantische zandduinen laat Genipabu Beach reizigers denken alsof ze zich midden in een woestijn bevinden. Toch ligt de Atlantische Oceaan op slechts enkele minuten afstand. Avontuurlijke reizigers kunnen de strandduinen verkennen op buggy’s of op de rug van een kameel, volledig in Lawrence of Arabia stijl.

4. Thunder Cove, Prince Edward Island

Prince Edward Island kent meer dan 800 kilometer aan stranden en ongeveer de helft daarvan is bezaaid met rood zand. Dit komt door een hoge hoeveelheid ijzeroxide en daarom staat dit gebied bekend als Red Sands Shore. Een populaire bestemming in het gebied is Thunder Cove, in het noordelijk gelegen Green Gables Shore, wat bekend staat om zijn roestkleurige strand en duinen.

5. Chandipur Beach, Odisha, India

Nu zie je ‘m… en nu niet meer! Chandipur Beach in India is een strand dat niet altijd te zien is. Twee keer per dag loopt het water terug van de kustlijn, waardoor er een strand ontstaat. Hier kunnen bezoekers vervolgens wandelen, jeepritjes maken en de bizarre verzameling zeeschelpen en rode krabbetjes ontdekken die in het zand zijn blijven liggen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!