Top 5 wereldse heiligdommen

Reizen is voor veel mensen ook een manier om in contact te komen met de grote verscheidenheid aan religies. Onze planeet staat vol heiligdommen en religieuze gebouwen. Telegraaf Reiskrant zette de vijf meest bezochte onder elkaar.

1. Meiji Shrine en Sensoji-tempel, Tokio
Deze Japanse tempel werd honderd jaar geleden gebouwd om de heilige geesten van keizer Meiji en keizerin Shoken te eren. Deze tempel ligt in de kalmte van een natuurgebied buiten van de Japanse hoofdstad en is omring door een heilig bos. De Sensoji tempel, ook gelegen in centraal Tokio, eert Bodhisattva Kannon, de meest meedogende Buddha, sinds 628. Jaarlijks worden beide tempel elk door dertig miljoen mensen bezocht.

2. Kashi Vishwanath tempel, Varanasi, India
Met zijn twee gouden koepels is deze tempel de heiligste plek voor alle vormen van het Hindoeïsme. De Kashi Vishwanath ligt aan de rivier de Ganges, ook een belangrijke heilige plek. Gelovigen baden in de rivier om hun ziel te reinigen en de noodzaak om gereïncarneerd te worden te verdrijven. De overheid van India is gestart met een project om de waterkwaliteit van de Ganges te verbeteren. Jaarlijks bezoeken 21,9 miljoen mensen de tempel en de rivier.

3. Basiliek van Guadalupe, Mexico
De bouw van de oude Basiliek begon rond 1500 en werd voltooid in 1709. Het bouwwerk staat in schril contrast met de gigantische nieuwe basiliek die gebouwd is in de jaren zeventig en meer weg heeft van een sportarena dan een heiligdom. De nieuwe basiliek is gebouwd voor 50.000 bezoekers die komen om te bidden en het beeld van de Maagd Maria. Jaarlijks wordt de basiliek door 20 miljoen mensen bezocht.

4. Tirupati Tirumala Devasthanams tempel, India
Deze tempel is gebouwd door een Hindoesekte genaamd Vaishnavism die liefde in het geloof benadrukte. De Tirupati Tirumala Devasthanams is al 1.200 jaar oud en wordt voornamelijk door pelgrims van over de hele wereld bezocht. Het gigantische complex ontvangt jaarlijks 18,25 miljoen bezoekers.

5. Notre Dame kathedraal, ParijsNotre Dame, Parijs
De meest bezochte toeristenattractie in Frankrijk (en nummer dertien op de wereldwijde ranglijst) is de Notre Dame kathedraal van Parijs. De kerk heeft nauwelijks ruimtes die niet volgebouwd staan met standbeelden van heiligen en engelen of metershoge glas-in-lood ramen met Bijbelverhalen. Door de vele renovaties is het vandaag de dag zowel een kunstgalerij als een plek om te aanbidden.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!