Rotterdam City

Top Europese steden van het jaar

De Nederlandse stad Rotterdam is door de Britse denktank ‘Academy of Urbanism’ uitgeroepen tot beste Europese stad om in te leven. De stad kreeg de ‘Urbanism Award’ en zet daarmee de Deense stad Aarhus en de Italiaanse stad Turijn op de tweede en derde plaats.

‘De stad heeft een jonge en tolerante gemeenschap die zowel gaat voor vernieuwende architectuur, als voor stedelijk ontwerp en nieuwe bedrijfsmodellen. Men wil families en bedrijven naar het centrum trekken waar er plaats is voor huizen, goed openbaar vervoer en een levendige publieke ruimte’, zegt Steven Bee van de Academy. Hij benadrukt ook het sterke leiderschap van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

De andere Urbanism Awards, zoals die voor beste plaats, beste buurt, beste straat en beste plek, gingen naar Groot-Brittannië.

Dit is het volledige overzicht van de uitgedeelde awards:

Europese stad van het jaar:

Rotterdam, Nederland

Aarhus, Denemarken

Turijn, Italië

Beste kleinere stad:

Aberystwyth (Ceredigion, Wales)

Beverley (Yorkshire, Engeland)

Bury (Lancashire, Engeland)

Beste buurt:

Holbeck Urban Village (Leeds, Engeland)

Broughty Ferry (Dundee, Schotland)

Devonport (Plymouth, Engeland)

Beste straat:

Bridge Street / North Street (Taunton, Engeland)

High Street Berkhamsted (Berkhamsted, Engeland)

Elwick Road (Ashford, Engeland)

Beste plek:

Pancras Station (Londen, Engeland)

Bishops Square (Spitalfields, Londen, Engeland)

Christmas Steps (Bristol, Engeland)

Op vakantie gaan voor een korte lekkere stedentrip doe je natuurlijk naar hele andere gave steden!  Bij Weekendje Weg de beste aanbieders voor singles!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!