Rotterdam City

Top Europese steden van het jaar

De Nederlandse stad Rotterdam is door de Britse denktank ‘Academy of Urbanism’ uitgeroepen tot beste Europese stad om in te leven. De stad kreeg de ‘Urbanism Award’ en zet daarmee de Deense stad Aarhus en de Italiaanse stad Turijn op de tweede en derde plaats.

‘De stad heeft een jonge en tolerante gemeenschap die zowel gaat voor vernieuwende architectuur, als voor stedelijk ontwerp en nieuwe bedrijfsmodellen. Men wil families en bedrijven naar het centrum trekken waar er plaats is voor huizen, goed openbaar vervoer en een levendige publieke ruimte’, zegt Steven Bee van de Academy. Hij benadrukt ook het sterke leiderschap van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

De andere Urbanism Awards, zoals die voor beste plaats, beste buurt, beste straat en beste plek, gingen naar Groot-Brittannië.

Dit is het volledige overzicht van de uitgedeelde awards:

Europese stad van het jaar:

Rotterdam, Nederland

Aarhus, Denemarken

Turijn, Italië

Beste kleinere stad:

Aberystwyth (Ceredigion, Wales)

Beverley (Yorkshire, Engeland)

Bury (Lancashire, Engeland)

Beste buurt:

Holbeck Urban Village (Leeds, Engeland)

Broughty Ferry (Dundee, Schotland)

Devonport (Plymouth, Engeland)

Beste straat:

Bridge Street / North Street (Taunton, Engeland)

High Street Berkhamsted (Berkhamsted, Engeland)

Elwick Road (Ashford, Engeland)

Beste plek:

Pancras Station (Londen, Engeland)

Bishops Square (Spitalfields, Londen, Engeland)

Christmas Steps (Bristol, Engeland)

Op vakantie gaan voor een korte lekkere stedentrip doe je natuurlijk naar hele andere gave steden!  Bij Weekendje Weg de beste aanbieders voor singles!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!