tips solo single reiziger

Top hotspots voor solo reizigers

Solo reizen is hip. Je hoeft er niet eens meer single voor te zijn vandaag de dag. Alleen op reis gaan, ook als je in een relatie verkeert, is helemaal trendy. Of je nu tot jezelf wil komen, je blikveld wilt verruimen of gewoon een weekje wilt uitrusten, volgens AirBnB zijn er een paar hotspots op aarde die meer dan gemiddeld vaak worden bereisd door solo reizigers.

Voordelen solo reizen

Voordelen van solo reizen zijn er beslist. Je kunt lekker je eigen tijd indelen, nieuwe mensen ontmoeten en daar een poosje mee optrekken zonder dat je reisgenoot zich hieraan stoort en misschien wel het grootste voordeel: jij bepaalt het reistempo, wat je doent, wanneer en met wie. Je leert jezelf beter dan ooit kennen. Want voor welk probleem of uitdaging je ook komt te staan tijdens je solo reis, jij en jij alleen moet het zien op te lossen.

Nadelen solo reizen

Nadelen zijn er uiteraard ook. Alleen eten is voor veel solo reizigers erg wennen, ook het thuisfront missen en het gevoel de hele tijd overal alleen voor te staan kan vervelend zijn wanneer je ziek wordt op reis. Maar goed, daar tegenover staan zoveel voordelen dat de meeste solo reizigers deze minpunten naast zich neerleggen en doorgaans met volle teugen genieten van het solo reizen. Het hangt vooral van je eigen houding en instelling af of je reis een succes wordt.

Top drie solo-reisbestemmingen

Uit data van huur- en verhuursite Airbnb blijkt dat solo-boekingen sterk toenemen. Een aantal steden zijn er enorm op vooruitgegaan met als absolute winnaar: Cancún, Mexico. Deze bestemming blijkt dus niet alleen in trek bij cruisevakanties maar ook bij de solo reiziger, want feit is dat de kuststad een toename heeft gezien van 170 % als het gaat om solo-boekingen van het jaar ervoor.

Favoriet bij solo reizigers

Op nummer twee staat Ho Chi Minh City, Vietnam, gevolgd door Keulen, Duitsland. De top drie wordt aangesloten door Playa del Carmen, Mexico; Johannesburg, Zuid-Afrika,  São Paulo, Brazilië; Auckland, Nieuw Zeeland; Mexico City, Mexico; Charlotte, Noord-Carolina en Busan, Zuid-Korea.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!