tips solo single reiziger

Top hotspots voor solo reizigers

Solo reizen is hip. Je hoeft er niet eens meer single voor te zijn vandaag de dag. Alleen op reis gaan, ook als je in een relatie verkeert, is helemaal trendy. Of je nu tot jezelf wil komen, je blikveld wilt verruimen of gewoon een weekje wilt uitrusten, volgens AirBnB zijn er een paar hotspots op aarde die meer dan gemiddeld vaak worden bereisd door solo reizigers.

Voordelen solo reizen

Voordelen van solo reizen zijn er beslist. Je kunt lekker je eigen tijd indelen, nieuwe mensen ontmoeten en daar een poosje mee optrekken zonder dat je reisgenoot zich hieraan stoort en misschien wel het grootste voordeel: jij bepaalt het reistempo, wat je doent, wanneer en met wie. Je leert jezelf beter dan ooit kennen. Want voor welk probleem of uitdaging je ook komt te staan tijdens je solo reis, jij en jij alleen moet het zien op te lossen.

Nadelen solo reizen

Nadelen zijn er uiteraard ook. Alleen eten is voor veel solo reizigers erg wennen, ook het thuisfront missen en het gevoel de hele tijd overal alleen voor te staan kan vervelend zijn wanneer je ziek wordt op reis. Maar goed, daar tegenover staan zoveel voordelen dat de meeste solo reizigers deze minpunten naast zich neerleggen en doorgaans met volle teugen genieten van het solo reizen. Het hangt vooral van je eigen houding en instelling af of je reis een succes wordt.

Top drie solo-reisbestemmingen

Uit data van huur- en verhuursite Airbnb blijkt dat solo-boekingen sterk toenemen. Een aantal steden zijn er enorm op vooruitgegaan met als absolute winnaar: Cancún, Mexico. Deze bestemming blijkt dus niet alleen in trek bij cruisevakanties maar ook bij de solo reiziger, want feit is dat de kuststad een toename heeft gezien van 170 % als het gaat om solo-boekingen van het jaar ervoor.

Favoriet bij solo reizigers

Op nummer twee staat Ho Chi Minh City, Vietnam, gevolgd door Keulen, Duitsland. De top drie wordt aangesloten door Playa del Carmen, Mexico; Johannesburg, Zuid-Afrika,  São Paulo, Brazilië; Auckland, Nieuw Zeeland; Mexico City, Mexico; Charlotte, Noord-Carolina en Busan, Zuid-Korea.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!