seks camping tent

Topdrukte verwacht in eigen land deze zomer

Door de coronacrisis zullen naar verwachting meer Nederlanders dan ooit komende zomer in eigen land doorbrengen. Dit blijkt uit een rondgang van Hart van Nederland langs een aantal grote vakantie-aanbieders.

Dichtbij huis

Belangrijkste reden om de zomer in eigen land door te brengen: veel Nederlanders zijn liever dicht bij huis mochten ze besmet raken met het coronavirus. Ook de onduidelijkheid over de coronaregels in het buitenland spelen een grote rol volgens de vakantie-aanbieders.

Kleine campings in trek

Bas van Mill van de Stichting Vrije Recreatie, waar zon 1200 kleine campings in ons land bij aangesloten zijn, ziet de laatste weken een sterke stijging van het aantal donateurs. “Je moet een tientje doneren en dan krijg je inzage in onze aangesloten campings”, legt hij uit.

Normaal krijgt de stichting volgens Van Mill in deze periode honderd tot 150 nieuwe donateurs per week, “maar in de laatste zes weken hebben we bijna 5000 nieuwe donateurs”.  Dat geeft aan dat mensen op zoek zijn naar kleinere campings met minder mensen, stelt hij. “De oproep is natuurlijk: mijd de massa. En dat kan op perfect op deze plekken.

‘Helemaal vol tot augustus’

Loes Schreuder van Woudenberg, eigenaar van camping Nieuw Romalo in Voorthuizen, krijgt het de twee komenden maanden drukker dan ooit. “Vanaf volgend weekend is het helemaal vol tot en met de derde week in augustus.

Normaal gesproken is het voorjaar de drukste periode van het jaar op haar haar camping, maar nu komt iedereen in de zomer. “Ze willen toch dicht bij hun familie blijven, mocht er iets gebeuren”, denkt de campinghoudster.

Ook topdrukte op het water

Ook branchevereniging HISWA-RECRON, die de belangen van grotere campings, bungalowparken en de watersport in Nederland vertegenwoordigt, ziet dat veel meer Nederlanders de zomer in eigen land zullen doorbrengen. “Het gaat hard qua binnenlandse boekingen”, aldus directeur Geert Dijks.

De organisatie denkt daarom in de buurt komen van een normaal hoogseizoen. “Want je moet vervanging vinden voor al die buitenlanders die niet komen,” legt hij uit.

Kampeermateriaal

Nog op zoek naar de perfecte tent, het ideale luchtbed, coole coolbox of andere kampeerbenodigdheden? Dan kun je hier terecht!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!