Tot tevredenheid van reiziger slaapt New York nooit

Lijd je aan slapeloosheid, of wil je gewoon een zinderende avond beleven? New York is wereldwijd dé nightlifebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van hotelexpert Hotels.com. 27.000 internationale reizigers verkiezen de Big Apple tot beste stad als het gaat om nachtelijk entertainment. Amsterdam staat wereldwijd op plaats zeven.

Nightlifebestemming

Na New York is gokparadijs Las Vegas de nummer twee nightlifebestemming ter wereld, op plaats drie volgt Londen. Hoewel het goud en zilver naar de VS gaan, zijn zes van de tien beste nightlife cities Europese steden. Naast Londen en Amsterdam behoren ook Parijs, Barcelona, Berlijn en Madrid tot ’s werelds beste uitgaanssteden. Los Angeles en Bangkok – de enige Aziatische bestemming – completeren de top tien.

Amsterdam

De ruim 1.000 ondervraagde Nederlandse reizigers vinden Amsterdam de beste nightlifebestemming ter wereld, gevolgd door New York en Parijs. In eigen land is ook studentenstad Groningen een populaire uitgaansbestemming, net als Rotterdam.

Beste nightlife cities volgens internationale reizigers

Beste nightlife cities volgens Nederlandse reizigers

1. New York

1. Amsterdam

2. Las Vegas

2. New York

3. London

3. Parijs

4. Parijs

4. Londen

5. Barcelona

5. Las Vegas

6. Berlijn

6. Berlijn

7. Amsterdam

7. Barcelona

8. Madrid

8. Groningen

9. Los Angeles

9. Rio de Janeiro

10. Bangkok

10. Rotterdam

“New York en Las Vegas staan garant voor een weergaloos avontuur”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “In Europa zijn het de grote onderlinge verschillen die de steden zo interessant maken voor reizigers van over de hele wereld. Het continent heeft veel te bieden. Denk aan een avond uit in Berlijns roemruchte clubs, Amsterdams drijvende restaurants en coffeeshops of een van de vele sfeervolle cafés in Parijs.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!