Tot tevredenheid van reiziger slaapt New York nooit

Lijd je aan slapeloosheid, of wil je gewoon een zinderende avond beleven? New York is wereldwijd dé nightlifebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van hotelexpert Hotels.com. 27.000 internationale reizigers verkiezen de Big Apple tot beste stad als het gaat om nachtelijk entertainment. Amsterdam staat wereldwijd op plaats zeven.

Nightlifebestemming

Na New York is gokparadijs Las Vegas de nummer twee nightlifebestemming ter wereld, op plaats drie volgt Londen. Hoewel het goud en zilver naar de VS gaan, zijn zes van de tien beste nightlife cities Europese steden. Naast Londen en Amsterdam behoren ook Parijs, Barcelona, Berlijn en Madrid tot ’s werelds beste uitgaanssteden. Los Angeles en Bangkok – de enige Aziatische bestemming – completeren de top tien.

Amsterdam

De ruim 1.000 ondervraagde Nederlandse reizigers vinden Amsterdam de beste nightlifebestemming ter wereld, gevolgd door New York en Parijs. In eigen land is ook studentenstad Groningen een populaire uitgaansbestemming, net als Rotterdam.

Beste nightlife cities volgens internationale reizigers

Beste nightlife cities volgens Nederlandse reizigers

1. New York

1. Amsterdam

2. Las Vegas

2. New York

3. London

3. Parijs

4. Parijs

4. Londen

5. Barcelona

5. Las Vegas

6. Berlijn

6. Berlijn

7. Amsterdam

7. Barcelona

8. Madrid

8. Groningen

9. Los Angeles

9. Rio de Janeiro

10. Bangkok

10. Rotterdam

“New York en Las Vegas staan garant voor een weergaloos avontuur”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “In Europa zijn het de grote onderlinge verschillen die de steden zo interessant maken voor reizigers van over de hele wereld. Het continent heeft veel te bieden. Denk aan een avond uit in Berlijns roemruchte clubs, Amsterdams drijvende restaurants en coffeeshops of een van de vele sfeervolle cafés in Parijs.”

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!