Travel app vooral populair bij jongeren

Er zijn heel veel verschillende manieren om een stad te ontdekken. Travel apps kunnen daarbij goed van pas komen! Maar uit recent onderzoek van reiszoekmachine Momondo blijkt dat het vooral de jongeren tussen de 23 en 35 jaar zijn die de apps gebruiken tijdens een stedentrip. 

App of reisgids

Van de ondervraagden gebruikt 22 procent apps om een stad te ontdekken, terwijl het gemiddelde voor heel Nederland 14 procent is. De traditionele reisgids is volgens het onderzoek nog steeds populairder, want 29 procent van de Nederlanders gaat niet zonder de bekende reisbijbel op pad.

Locals advies

Nu de extra roamingkosten in Europa vanaf 2017 zijn afgeschaft wordt het gebruik van reisapps wellicht populairder. Vakantiegangers leggen echter ook graag contact met locals om advies en tips te vragen om ‘off the beaten track’ te raken. Bijna 29 procent van de ondervraagden vraagt aan de staf van het hotel of hostel wat de leukste restaurantjes, musea of tours op de bestemming zijn.

Twee typen stedentrippers

Er lijken, zo blijkt eveneens uit het onderzoek, twee type Nederlandse stedentrippers te zijn. De grootste groep laat zich graag verassen. 39 procent zegt geen plannen te maken, op avontuur te gaan en gewoon onderweg inspiratie op te doen. Daartegenover neemt 36 procent van de Nederlanders een stadskaart mee van huis om geen hoogtepunt te missen.

Herfst

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de steden New York City, Barcelona, Lissabon en Malaga bij de ondervraagden favoriete bestemmingen zijn voor een korte trip in de herfstperiode.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!