Travel app vooral populair bij jongeren

Er zijn heel veel verschillende manieren om een stad te ontdekken. Travel apps kunnen daarbij goed van pas komen! Maar uit recent onderzoek van reiszoekmachine Momondo blijkt dat het vooral de jongeren tussen de 23 en 35 jaar zijn die de apps gebruiken tijdens een stedentrip. 

App of reisgids

Van de ondervraagden gebruikt 22 procent apps om een stad te ontdekken, terwijl het gemiddelde voor heel Nederland 14 procent is. De traditionele reisgids is volgens het onderzoek nog steeds populairder, want 29 procent van de Nederlanders gaat niet zonder de bekende reisbijbel op pad.

Locals advies

Nu de extra roamingkosten in Europa vanaf 2017 zijn afgeschaft wordt het gebruik van reisapps wellicht populairder. Vakantiegangers leggen echter ook graag contact met locals om advies en tips te vragen om ‘off the beaten track’ te raken. Bijna 29 procent van de ondervraagden vraagt aan de staf van het hotel of hostel wat de leukste restaurantjes, musea of tours op de bestemming zijn.

Twee typen stedentrippers

Er lijken, zo blijkt eveneens uit het onderzoek, twee type Nederlandse stedentrippers te zijn. De grootste groep laat zich graag verassen. 39 procent zegt geen plannen te maken, op avontuur te gaan en gewoon onderweg inspiratie op te doen. Daartegenover neemt 36 procent van de Nederlanders een stadskaart mee van huis om geen hoogtepunt te missen.

Herfst

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de steden New York City, Barcelona, Lissabon en Malaga bij de ondervraagden favoriete bestemmingen zijn voor een korte trip in de herfstperiode.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!