Treinreizen door de sneeuw: hier rijden de treinen wél

Na een nacht waarin het flink sneeuwde, ligt  het verkeer in Nederland zo goed als plat.  In landen waar ze regelmatig met sneeuwval te maken hebben is dat wel anders, daar rijden de treinen gewoon stug door ondanks barre omstandigheden. Sterker nog: het winterlandschap zorgt voor spectaculaire treinreizen.

Enkele treinreizen op een rijtje:

Siberië:

Bij Siberië denk je automatisch aan sneeuw. De beroemde Transsiberië Express brengt reizigers van Moskou naar China, ook hartje winter. De meeste mensen nemen de beroemde trein in de zomer als de dagen langer zijn en het weer aangenamer is tijdens de stops onderweg, maar het vervoersmiddel rijdt het hele jaar door en de wagons worden (volgens sommigen iets te) warm gestookt door middel van kolenkachels.

Lapland:

Het winterwonderlandschap van Lapland is goed te bewonderen vanuit een warme trein.  Tijdens een treinrondreis door het noordelijke deel van Scandinavië kun je onder meer onderweg uitstappen voor een overnachting in het ijshotel in het Zweedse Jukkasjärvi, voor een sledetocht met husky’s, een sneeuwscooterritje of een ijsduik. Met een beetje geluk ben je getuige van het bijzonder natuurverschijnsel het noorderlicht.

Alaska:

Ook in Alaska is een wintertreinreis een bijzondere ervaring.  De Aurora vertrekt ’s winters elke zaterdag vanuit Anchorage naar Fairbanks en elke zondag rijdt deze trein de omgekeerde route. Het winterlandschap biedt niet alleen een rustgevende mystieke uitstraling, je kunt onderweg ook talloze activiteiten ondernemen waaronder langlaufen, een bezoek aan warmwaterbronnen of een rondvlucht boven het Amerikaanse sneeuwlandschap.

Zwitserland:

De beroemde Glacier Express rijdt in ruim zeven uur van St Moritz naar Zermatt of omgekeerd. Onderweg flitsen alle wonderen van het Zwitserse landschap aan jouw raampje voorbij.  Onderweg passeert de trein 291 viaducten en bruggen en 91 tunnels. De trein bereikt ongekende hoogtes, waaronder de Oberalpass op 2033 meter.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!