Treinreizen door de sneeuw: hier rijden de treinen wél

Na een nacht waarin het flink sneeuwde, ligt  het verkeer in Nederland zo goed als plat.  In landen waar ze regelmatig met sneeuwval te maken hebben is dat wel anders, daar rijden de treinen gewoon stug door ondanks barre omstandigheden. Sterker nog: het winterlandschap zorgt voor spectaculaire treinreizen.

Enkele treinreizen op een rijtje:

Siberië:

Bij Siberië denk je automatisch aan sneeuw. De beroemde Transsiberië Express brengt reizigers van Moskou naar China, ook hartje winter. De meeste mensen nemen de beroemde trein in de zomer als de dagen langer zijn en het weer aangenamer is tijdens de stops onderweg, maar het vervoersmiddel rijdt het hele jaar door en de wagons worden (volgens sommigen iets te) warm gestookt door middel van kolenkachels.

Lapland:

Het winterwonderlandschap van Lapland is goed te bewonderen vanuit een warme trein.  Tijdens een treinrondreis door het noordelijke deel van Scandinavië kun je onder meer onderweg uitstappen voor een overnachting in het ijshotel in het Zweedse Jukkasjärvi, voor een sledetocht met husky’s, een sneeuwscooterritje of een ijsduik. Met een beetje geluk ben je getuige van het bijzonder natuurverschijnsel het noorderlicht.

Alaska:

Ook in Alaska is een wintertreinreis een bijzondere ervaring.  De Aurora vertrekt ’s winters elke zaterdag vanuit Anchorage naar Fairbanks en elke zondag rijdt deze trein de omgekeerde route. Het winterlandschap biedt niet alleen een rustgevende mystieke uitstraling, je kunt onderweg ook talloze activiteiten ondernemen waaronder langlaufen, een bezoek aan warmwaterbronnen of een rondvlucht boven het Amerikaanse sneeuwlandschap.

Zwitserland:

De beroemde Glacier Express rijdt in ruim zeven uur van St Moritz naar Zermatt of omgekeerd. Onderweg flitsen alle wonderen van het Zwitserse landschap aan jouw raampje voorbij.  Onderweg passeert de trein 291 viaducten en bruggen en 91 tunnels. De trein bereikt ongekende hoogtes, waaronder de Oberalpass op 2033 meter.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!