Treinreizen door de sneeuw: hier rijden de treinen wél

Na een nacht waarin het flink sneeuwde, ligt  het verkeer in Nederland zo goed als plat.  In landen waar ze regelmatig met sneeuwval te maken hebben is dat wel anders, daar rijden de treinen gewoon stug door ondanks barre omstandigheden. Sterker nog: het winterlandschap zorgt voor spectaculaire treinreizen.

Enkele treinreizen op een rijtje:

Siberië:

Bij Siberië denk je automatisch aan sneeuw. De beroemde Transsiberië Express brengt reizigers van Moskou naar China, ook hartje winter. De meeste mensen nemen de beroemde trein in de zomer als de dagen langer zijn en het weer aangenamer is tijdens de stops onderweg, maar het vervoersmiddel rijdt het hele jaar door en de wagons worden (volgens sommigen iets te) warm gestookt door middel van kolenkachels.

Lapland:

Het winterwonderlandschap van Lapland is goed te bewonderen vanuit een warme trein.  Tijdens een treinrondreis door het noordelijke deel van Scandinavië kun je onder meer onderweg uitstappen voor een overnachting in het ijshotel in het Zweedse Jukkasjärvi, voor een sledetocht met husky’s, een sneeuwscooterritje of een ijsduik. Met een beetje geluk ben je getuige van het bijzonder natuurverschijnsel het noorderlicht.

Alaska:

Ook in Alaska is een wintertreinreis een bijzondere ervaring.  De Aurora vertrekt ’s winters elke zaterdag vanuit Anchorage naar Fairbanks en elke zondag rijdt deze trein de omgekeerde route. Het winterlandschap biedt niet alleen een rustgevende mystieke uitstraling, je kunt onderweg ook talloze activiteiten ondernemen waaronder langlaufen, een bezoek aan warmwaterbronnen of een rondvlucht boven het Amerikaanse sneeuwlandschap.

Zwitserland:

De beroemde Glacier Express rijdt in ruim zeven uur van St Moritz naar Zermatt of omgekeerd. Onderweg flitsen alle wonderen van het Zwitserse landschap aan jouw raampje voorbij.  Onderweg passeert de trein 291 viaducten en bruggen en 91 tunnels. De trein bereikt ongekende hoogtes, waaronder de Oberalpass op 2033 meter.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!