relatie redden vakantie

Trend: op reis om je relatie te redden

Terwijl voor sommige koppels samen op reis de hel is, gebruiken anderen een tijdje weg om de relatie nieuw leven in te blazen. De ‘save-cation’ of de ‘hail mary-moon’ wordt steeds vaker gebruikt als laatste strohalm voor koppels op de rand van een echtscheiding. Werkt het ook?

Laatste kans

De reis van de laatste kans moet uitmaken of er nog ‘iets’ is, of de relatie gered kan worden en of beide partners nog energie willen steken in de relatie.

Vakantie is wel vaker een middel om het vuur van de passie weer aan te wakkeren. Niets voor niets hebben we vaker seks op vakantie, er is minder stress, we hebben meer tijd en dragen meestal minder kleren.

Juist die factoren maken dat een vakantie het ideale moment zou kunnen zijn om de relatie te redden.

Geen kritiek of gezaag

Voor therapeute Harriet Lerner zijn er ook voorwaarden aan het slagen van zo’n reddingsvakantie: “Minstens één partner moet echt geïnteresseerd zijn in het redden van de relatie.” Ze raadt ook aan om niet te klagen, te bekritiseren, te zagen of elkaar de schuld te geven.

Werken aan relatie

“Je moet wel beseffen dat er gewerkt moet worden tijdens die vakantie. Het wordt wellicht niet je beste vakantie ooit”, getuigt Tom Slook in de New York Times.

Hij redde zijn 20-jarig huwelijk door op reis te gaan naar Mexico. Enkele massages, wat margarita’s en een trektocht die gelijkaardig was aan wat ze deden op huwelijksreis in Costa Rica. “Het herinnerde ons hoe we waren als koppel.” Iets dat ze terug wilden vinden, en dus werkten ze aan de relatie.

Duidelijkheid

Maar het is niet moeilijk te zien dat zo’n ‘vakantie van de laatste kans’ net nog duidelijker kan stellen waarom je niet (meer) bij elkaar past. De ene wil luieren, de andere kerken bezoeken. De ene wil pizza, de andere Thais. Of je komt erachter dat je elkaar echt niets meer te zeggen hebt.

Voorbij

“Wij trokken naar Cancun, en gingen parasailen, zwemmen, snorkelen… maar tijdens een rustmoment op een loungebed keek ik naar hem en wist ik dat van ons 12-jarig huwelijk niet veel meer overschoot”, bekent Melissa Evans. “Het was een van de meest trieste momenten in mijn leven. Ik had net alles uit de kast gehaald om hem te houden, maar het was voorbij.”

De juiste vakantie met de foute man

Gelijkaardig verhaal bij Karen Schaler: “We waren omringd door koppels op huwelijksreis, in een luxehotel met adembenemende stranden. Maar hoe romantischer het werd, hoe vaker ik dacht: “Ik ben op de juiste reis met de foute man!”

Verstikken

Het feit dat je op elkaar aangewezen bent en geen kant opkan, kan het beetje relatie dat er overblijft ook verstikken, zo waarschuwt psycholoog David Frost. “Zo’n vakantie is geen magische kuur voor alles, maar hoogstens een tijdelijke oplossing.”

Niet veilig

Ook als de vakantie goed verloopt en je denkt de relatie weer op de rails te hebben, ben je nog  niet veilig. Net als bij een vakantielief riskeer je bij thuiskomst een koude douche genaamd ‘reality check’.

Wanneer de mallemolen van stress, werk, zorg voor de kinderen weer begint, kan van de hervonden romantiek rap niet veel meer overblijven.

Bron: HLN

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!