digitale reisgidsen

Twitter: Het geheime wapen van de moderne reiziger

Allianz Global Assistance presenteerde het allereerste Twitter-onderzoek voor reizen onder de naam #HELPME. Uit dit onderzoek blijkt dat veruit de meeste Twitter-hulpverzoeken (65%) gaan over het plannen van een reis en toeristische activiteiten die men tijdens de reis wil ondernemen.

Hulp bij logistiek

38% van de twitteraars vertrouwt daarbij op het eigen netwerk bij de keuze van een bestemming. 26% gebruikt Twitter als hulp bij de logistiek van hun reisplannen, zoals het kiezen van het hotel en het berekenen van de reiskosten. Voor het onderzoek zijn meer dan 25.000 tweets verzameld.

Hulpverzoeken

Uit het internationale onderzoek is onder meer naar voren gekomen dat een derde van de geanalyseerde tweets zich rechtstreeks tot toerisme- en reisprofessionals (o.m. luchtvaartmaatschappijen, touroperators en hotels) richt. Het gaat hierbij vooral om hulpverzoeken. Verzoeken voor noodhulp blijken echter zeer zeldzaam. Ook komen er weinig verzoeken binnen met betrekking tot het visum, geld, de bagage of het in contact willen treden met een ambassade.  7% van de verzoeken gaat over het terugvragen van geld voor een vliegticket.

Bekend met netwerk

Mensen die Twitter gebruiken om hulp te vragen voor ze op reis gaan, tijdens de reis of op de terugweg, zijn over het algemeen zeer bekend met het netwerk. Met een gemiddelde van bijna 1000 volgers stijgen zij ver boven de gemiddelde Twitteraar met ongeveer 50 volgers uit. 42% van reizende Twitteraars verstuurt de hulpvraag uitsluitend naar het eigen netwerk van volgers, zo blijkt uit het #HELPME onderzoek.

Gedrag onderzoeken

“Elk jaar helpen we miljoenen reizigers bij de voorbereiding van hun reis, zodat ze zo veel mogelijk kunnen genieten en onder de beste omstandigheden kunnen terugkeren.

Als een hulpverleningsbedrijf vonden we dat de tijd rijp was om het gedrag van gebruikers op social media kanalen nader te onderzoeken, en op Twitter in het bijzonder bij het mobiele gebruik daarvan.

Nieuwe manier van reizen

De ontwikkeling van deze kanalen heeft tot nieuwe vormen van gebruik geleid: nieuwe manieren om te reizen, nieuwe interacties, nieuwe manieren om smartphones te gebruiken, nieuwe verwachtingen, nieuwe leefritmes. Het #HELPME-onderzoek onderstreept het nieuwe gedrag van bepaalde avant-garde reizigers die waarschijnlijk de voorbodes zijn van de gewone lifestyle van morgen”, aldus Rémi Grenier, CEO en President van Allianz Global Assistance.

Meest gestelde vragen:

1. Activiteit zoeken. “Wat valt er te zien in Stockholm?”
2. Advies vragen tijdens de planning van de reis. “Kan ik beter naar Bermuda gaan om te duiken of naar Corsica?”
3. Hoe krijg ik mijn geld terug voor een vliegticket? “Ik heb mijn vlucht gemist; hoe krijg ik mijn geld terug?”
4. De weg vragen. “Sla ik links- of rechtsaf om bij de Eiffeltoren te komen?”
5. Slaapplaats vinden. “Ik heb een overnachting in Londen. Waar vind ik een goede slaapplaats?”
6. Wisselkoersen. “Wat is 1000 bolivar in Japanse yen?”
7. Wat is er vanavond te doen? “Heeft iemand tip over iets leuks dat ik vanavond in Londen kan doen?”
8. Een hotel vinden. “Kan iemand mij helpen een leuk, goedkoop hotel te vinden in Buenos Aires…”
9. Een bestemming uitzoeken voor de volgende reis. “Ik heb 500 dollar voor een vakantie van twee weken. Waar kan ik heen?”
10. Het eeuwige visumprobleem. “Heb ik een visum nodig voor Paraguay?”

Het onderzoek is uitgevoerd door The Metrics Factory voor Allianz Global Assistance aan de hand van een lijst potentiële situaties die voor een reizende gebruiker van sociale netwerken aanleiding zou zijn om via Twitter om hulp te vragen. The Metrics Factory stelde semantisch een lijst op van Engelse uitdrukkingen die overeenkomen met deze situaties. In maart 2013 werden meer dan 25.000 tweets verzameld die overeenkwamen met de geanalyseerde situaties. Een representatieve steekproef van deze tweets werd vervolgens handmatig geanalyseerd om de aard en relevantie te bepalen en de verschillende trends te meten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!