lapland witte kerst

Unieke kerstsferen in Lapland

Boek een reis naar de poolcirkel voor een gegarandeerde witte kerst. In Lapland zijn alle ingrediënten aanwezig voor heerlijke feestdagen: ruige landschappen, spannende wintersport activiteiten en verrukkelijk Scandinavisch eten. Hotels.com heeft drie bijzondere plaatsen geselecteerd waar jij dit jaar een bijzondere kerst kan vieren met familie en/of vrienden.

Saariselkä – Kerst in de wildernis

Het kleine, maar sfeervolle dorp Saariselkä is gelegen in het Nationaal park Urho Kekkonen in het noorden van Lapland. De unieke omgeving van wildernis met hoogvlaktes en meren, zorgt ervoor dat men volledig kan ontspannen en genieten tijdens de kerstdagen. Saariselkä ligt 250 kilometer boven de poolcirkel en is hiermee een van de beste spots om het Noorderlicht te bewonderen. Ondanks dat Saariselkä enigszins afgelegen ligt, is er veel te doen. Naast het spectaculaire Santa’s Resort in Kakslauttanen, de woonplaats van de Kerstman, dat op nog geen 15 minuten ligt vanaf het centrum, heeft Saariselkä verschillende restaurants, bars en een indoor zwembadcomplex.

Jukkasjärvi – Een ijzige en unieke ervaring

Het Ice Hotel in het Zweedse deel van Lapland voldoet aan ieders wensenpakket van een échte winterse kerst. Het hotel is geheel opgebouwd uit sneeuw en uitgehouwen blokken ijs en wordt tijdens de kerst volledig omringd door vele lichtjes in de bomen. Het hotel is een ware parel in een unieke omgeving. Men kan hier het Noorderlicht zien en reizigers kunnen door middel van diverse activiteiten (huskysafari, sneeuwscooters en ijs sculpturen) kennis maken met het fascinerende dorp van Jukkasjärvi en haar tradities. Op eerste Kerstdag kunnen toeristen deelnemen aan de traditionele fakkeltocht en genieten van het kerstconcert in de dorpskerk.

Levi – Een sportieve en magische kerst voor jong en oud

Levi, een van de mooiste en beste wintersportplaatsen van Lapland, biedt alle ingrediënten voor een sportieve en magische kerst. Het landschap is adembenemend en jong en oud kan zich hier op vele manieren vermaken tijdens de kerstdagen. Skiën, alpineskiën, op een sneeuwscooter de bergen door of achter husky’s aan de bergen doorkruizen: alles is mogelijk in Levi. Iets rustiger aan doen kan ook, men zich laten verwennen in Spa Hotel Levitunturi, een ware oase aan de voet van het gebergte. Ook is het mogelijk een wandeling te maken in het centrum, waar de kerstmarkt en de enorme kerstboom de bezoekers verwelkomt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!