amsterdam

Utrecht & Amsterdam in top drie meest fietsvriendelijke steden ter wereld

Dol op fietsen? Niet zo gek in zo’n fietsland als Nederland! Want wie is er nou niet opgegroeid met de fiets? Ook op vakantie zijn we vaak op tweewielers te vinden en dat maakt ons anders dan heel wat andere toeristen.

Nederlanders op de fiets

Ooit in New York werd mij door een fietsverhuurder bij Central Parc verteld dat vrijwel al zijn fietsen door Nederlanders werden gehoord. Andere nationaliteiten zag hij amper in een van de grootste metropolen ter wereld. Opmerkelijk niet?

Fietsen in de stad

Maar in welke steden kan je nu hartstikke lekker uit de voeten, of beter gezegd trappers? In de top twintig van meest fietsvriendelijke steden ter wereld prijkt Utrecht op nummer één en Amsterdam op een mooie nummer twee.  Dit komt naar voren uit een lijst die werd opgesteld door Copenhagenize, het Deense bureau voor urban design dat gespecialiseerd is in fietsbeleid.

Zuiderburen

Niet alleen Nederland maar ook België komt goed uit de bus. Antwerpen maakt in vergelijking met de vorige index uit 2015 een sprong van de negende naar de zevende plek. Copenhagenize prijst de Scheldestad als ‘de beste grote stad voor fietsers van België’.

Top 20

Op één staat voor de tweede keer op rij Kopenhagen, de thuisbasis van het bureau. Toevallig of niet, wel leuk om de volledige top-20 even te bekijken op de website van Copenhagenize.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!