amsterdam

Utrecht & Amsterdam in top drie meest fietsvriendelijke steden ter wereld

Dol op fietsen? Niet zo gek in zo’n fietsland als Nederland! Want wie is er nou niet opgegroeid met de fiets? Ook op vakantie zijn we vaak op tweewielers te vinden en dat maakt ons anders dan heel wat andere toeristen.

Nederlanders op de fiets

Ooit in New York werd mij door een fietsverhuurder bij Central Parc verteld dat vrijwel al zijn fietsen door Nederlanders werden gehoord. Andere nationaliteiten zag hij amper in een van de grootste metropolen ter wereld. Opmerkelijk niet?

Fietsen in de stad

Maar in welke steden kan je nu hartstikke lekker uit de voeten, of beter gezegd trappers? In de top twintig van meest fietsvriendelijke steden ter wereld prijkt Utrecht op nummer één en Amsterdam op een mooie nummer twee.  Dit komt naar voren uit een lijst die werd opgesteld door Copenhagenize, het Deense bureau voor urban design dat gespecialiseerd is in fietsbeleid.

Zuiderburen

Niet alleen Nederland maar ook België komt goed uit de bus. Antwerpen maakt in vergelijking met de vorige index uit 2015 een sprong van de negende naar de zevende plek. Copenhagenize prijst de Scheldestad als ‘de beste grote stad voor fietsers van België’.

Top 20

Op één staat voor de tweede keer op rij Kopenhagen, de thuisbasis van het bureau. Toevallig of niet, wel leuk om de volledige top-20 even te bekijken op de website van Copenhagenize.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!