in vorm blijven op reis

Vaak op reis: 5 tips om toch in vorm te blijven

Als je veel op reis bent, voor je werk bijvoorbeeld, dan valt het niet mee om met enige regelmaat te blijven sporten. Je bent immers continue onderweg en op andere plekken in de wereld aan het werk. Eenmaal thuis heb je vaak geen puf meer. Met deze 5 tips blijf je ondanks je drukke reisschema toch in vorm!

Op reis heb je misschien niet altijd genoeg tijd voor een full body workout maar gelukkig zijn er ook alternatieven zodat je jouw vorm toch kunt blijven behouden.

1. Kom je regelmatig in dezelfde stad of plaats als je op reis bent voor je werk? Kies een sportschool uit inde buurt en ga lekker aan de slag. Ook in het buitenland kun je vaak een dag-pas kopen dus dat is prima te doen.

2. Als je in de gelegenheid bent, kies dan een hotel met sportfaciliteiten. Dat hoeft geen super dure gym te zijn, maar met een paar toestellen, loopband en fiets kan je toch lekker aan je conditie blijven werken. Wanneer een hotel geen eigen sportfaciliteiten heeft dan is de kans groot dat ze een samenwerking hebben met een nabijgelegen sportschool. Daar kun je als gast van het hotel dan gebruik van maken.

3. Met zwemmen train je al je spieren dus dat is ook een lekkere manier om je lichaam fit te houden. Heeft jouw hotel een zwembad? Ideaal. Zwembroek in de koffer en lekker een paar baantjes trekken.

4. Je kunt natuurlijk ook wat sport attributen aanschaffen en die in je koffer mikken als je op reis gaat. Zo gebruik je gewoon je hotelkamer om in te trainen. Schaf pols of enkelgewichtjes aan met elastische banden. Instructieboekje mee om het maximale uit jezelf te halen.

5. Als al deze tips niet tot de mogelijkheden behoren, dan kun je altijd nog gaan hardlopen of op z’n minst een flink stuk gaan wandelen in de buurt van het hotel.

Zo zie je maar, er zijn voldoende mogelijkheden om fit te blijven wanneer je vaak  op reis bent. Er is dus geen excuus meer om niets te doen. Als je iedere dag 20 tot 30 minuten iets aan beweging kunt doen, al is het maar een stuk wandelen, dan doe je het goed!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!