Belgische Ardennen

Vakantie Ardennen

In de tijd dat ik nog geen kinderen had, was ik een fanatiek rugzakwandelaar en wildwaterkanoër. Er gingen weinig weekenden voorbij dat ik met vriend of vrienden erop uit trok. Vrijdag de hele dag werken. Zorgen dat de rugzakken gepakt staan en rond de spits vertrekken naar de Belgische Ardennen. Tegen tienen zaten we in een blokhut aan een Kriek of een wijntje. Mooie herinneringen. Een weekendje weg was steeds een vakantie.

Speciaal en veelzijdig stukje België

Voor mij zijn de wandelingen en de uren kanoën op de Ourthe een mooie herinnering, waar ik met veel plezier aan terug denk. Wanneer ik dan zie dat Youropi.com een special heeft over de Belgische Ardennen, dan ben ik me bewust dat er met mij al heel wat mensen genoten en nog steeds genieten van dit speciaal en veelzijdig stukje België.

Wandelbestemming van het Jaar 2014

De Ardennen zijn Wandelbestemming van het Jaar 2014! Dat deze bestemming met een overtuigende meerderheid door het publiek verkozen werd voor deze prijs van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, maakt duidelijk dat deze streek zijn charme niet verliest.

De Ardennen zijn het meest groene gebied in België en is bezaaid met schilderachtige dorpjes, beboste heuvels en groene valleien. De Ardennen zijn letterlijk gemaakt door de geschiedenis. Op slechts kilometers van elkaar liggen locaties uit de prehistorie, zoals de grotten van Han, naast plaatsen die gevormd zijn in de industriële revolutie.

De geuren van het bos opsnuiven tijdens een wandeling in de Ardennen, heerlijk.  Het zuiden van België is perfect om te wandelen. De streek biedt zowel voor een korte wandeling van een half uurtje tot een meerdaagse wandeling via de langeafstandspaden van de Grande Randonnée (GR).

In het Frans, Duits of  vriendelijke Vlaams

Ter plaatse is het toeristenbureau of Maison de Tourisme een goed startpunt voor informatie en voor actuele wandelroutes en -gidsen. Verken je graag oude steden, kastelen, grotten of musea dan kom je in de Ardennen zonder twijfel aan je trekken. Forten en kastelen zijn er in overvloed. Ontdek het feodale kasteel van Bouillon, ‘bestorm’ de citadel van Dinant of verken de burcht van La Roche. Die rijke historie komt ook tot uiting in de indrukwekkende musea die de Ardennen rijk is. Ook hierover kunnen de medewerkers van de  Maisons de Tourisme je in het Frans, Duits of vriendelijke Vlaams je alle over vertellen.

Meer outdoor activiteiten

De Belgische Ardennen biedt je werkelijk een keur aan activiteiten. Met name op het gebied van outdoor activiteiten hoef je je in de Belgische Ardennen niet te vervelen. Raften, mountainbiken, kajakken en speleologie zijn enkele voorbeelden van de sportieve activiteiten die je hier in de frisse buitenlucht kunt ondernemen. De Ardennen zijn bevooroordeeld door een prachtige natuur. De Hogen Venen, de grotten van Han, de meren van Eau d’Heure en de thermen van Spa zijn de meest sprekende voorbeelden.

 Activiteiten voor singles

Toen ik ging zoeken of ik speciaal voor singles activiteiten kon vinden, toen leek dat wat teleurstellende resultaten te geven. Of het seizoen leek al voorbij, maar daaraan twijfelde ik omdat de komende herfstperiode juist een hele mooie tijd is voor de Ardennen. Wanneer je zoekt op single en Belgische Ardennen dan komt er weinig boven, maar wanneer je zoekt op individueel dan zijn er mogelijkheden te over. Een mooie site vond ik die van RHM Buitensport, die ik jullie dan ook niet wil onthouden.  Ook voor de komende herfstvakantie hebben ze een vol programma. Misschien een idee voor alleenstaande ouders.

Ook voor de oudere singles vond ik aanbod. Een weekend naar St. Hubert in de Ardennen met leeftijdsgenoten. Met zoveel activiteit als je zelf lief is. Niets moet alles kan.

 

 

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!