lada rondreizen georgie

Vakantie avontuur: ga in een oude Lada op roadtrip door Georgië

Heb je een kersverse relatie en wil je weten of die een beetje stressbestendig is op vakantie? Dan is deze roadtrip in een dertig jaar oude Lada door Georgië iets voor jou!

Nieuwe hotspot

Twee Friese twintigers openden onlangs het Lada verhuur- en tourbedrijf, Travel by any Means in Georgië. Toeristen kunnen de oude, bergachtige Sovjet-gebied in de ruim dertig jaar oude bolides ontdekken. Het land werd vorig jaar door Tripadvisor geplaatst in de top-3 opkomende bestemmingen. De Lada’s zorgen voor bijzondere ervaring en laten vakantiegangers ontdekken waarom Georgië vroeger de vakantie-hotspot van de Sovjet Unie was. Het bedrijf wordt geleid door Willem van Houten (26) en Evert Brolsma (27).

Georgië?

Willem, die ooit stage liep op de Nederlandse ambassade in Tbilisi: “De Lada is het symbool van de Sovjet Unie. Het is een auto met karakter. Georgië was vroeger de parel van de Sovjet-Unie en als je rondrijdt zie je waarom. De Lada maakt de ervaring extra bijzonder. De historie en de ziel van het land komen je toe, rondrijdend met een van de Lada’s is er geen ontkomen aan, of je nu in of uitstapt.’

Cruisen door de Kaukasus

De gastvrijheid is in het geboorteland van Jozef Stalin is volgens de initiatiefnemers ongekend. Lada rijders kunnen vanaf vijfduizend meter hoogte uitkijken over de Kaukasus, cruisen langs de kustlijn van de Zwarte Zee en kan genieten van het turbulente Tbilisi. De ongerepte natuur en het subtropische klimaat zorgen ervoor dat de bestemming het hele jaar kan worden bezocht. In de winter kan er worden geskied en gesnowboard in ongerepte wintersportgebieden, terwijl in de zomer de kust en de wijngebieden kunnen worden aangedaan.

Motorverhuur

Het Friese duo heeft ondernemerservaring in Georgië. Na een succesvolle crowdfundactie startten ze vorige jaar een motorverhuurbedrijf en reisbureau. Met de Lada’s wil het duo het land ontsluiten voor een breder publiek. Willem: “We kregen steeds meer aanvragen van niet-motorrijders. We willen alleen niet met zomaar een autootje door het land sjezen, er zijn al genoeg grote verhuurbedrijven die dat doen en het is simpelweg niet de sfeer die we zoeken. Zoekend naar iets unieks en iets dat past bij het land, vonden we onze Soviet Bolides. Door de oude Soviet republiek rijden in een Lada laat vervoer en omgeving perfect in elkaar overgaan.’’

Over Travel By Any Means

Travel By Any Means introduceert Georgië aan Europeanen. Het bedrijf organiseert tailor made tours van een dag tot een kleine twee weken. Toeristen ontdekken in een oude Lada Georgië. Het bedrijf wordt geleid door Evert Brolsma en Willem van Houten. Na een indrukwekkende trip van Tbilisi naar Nederland op hun motoren besloten de twee pas afgestudeerde studenten (Internationale betrekkingen en Entrepreneurship) in 2016 terug te gaan naar het land waar hun droomreis begon, Georgië. Daar delen zijn hun passie met hun gasten. Vanaf Schiphol gaan er directe vluchten naar Tbilisi.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!