Vakantie in Oostenrijk kan weer: Zillertal Arena biedt zowel een strand- als bergvakantie

Na maanden van een negatief reisadvies heeft de Nederlandse regering eindelijk groen licht gegeven voor een vakantie in Oostenrijk. Nu het land vanaf morgen, 10 juni, ‘code geel’ heeft, kan Nederland weer genieten van een zomervakantie in de Alpen. De Oostenrijkse regio’s spelen hierop in met soepele annuleringsvoorwaarden, strenge hygiëneregels en gratis coronatesten, waardoor toeristen zorgeloos en zonder risico op reis kunnen. En voor wie eigenlijk niet kan kiezen tussen het strand en de bergen, biedt de Zillertal Arena de oplossing. Met de op 1700 meter hoogte gelegen Fichtensee, inclusief strand, hebben vakantiegangers het beste van beide werelden.

Veilig op vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk bleek in 2020 al een populaire bestemming te zijn voor een zomervakantie. De bergen bieden ruimte waardoor er te allen tijde genoeg afstand kan worden gehouden en de Oostenrijkers gaan streng om met hygiëne- en coronaregels. Een ideale situatie om veilig en zorgeloos van een vakantie in het buitenland te kunnen genieten. Nu een vakantie in Oostenrijk weer tot de mogelijkheden behoort, is een reis naar de Alpen opnieuw een veilige keuze. Diverse regio’s hebben zich goed voorbereid op de komst van Nederlandse vakantiegangers. Zo ook de Zillertal Arena, met de dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml, dat de nodige voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om Nederlandse toeristen weer veilig te kunnen ontvangen.

Zonnen op het strand op 1700 meter hoogte
Voor wie twijfelt tussen een bergvakantie en een zomer aan het strand, vormt de Fichtensee bij de Rosenalm de oplossing. Het op 1700 meter hoogte gelegen bergmeer is een plek voor zowel zwemliefhebbers als rustzoekers. Jonge kinderen kunnen terecht bij de Wichtelbucht, een ondiep gedeelte, zodat ook zij in het water kunnen spelen. Naast zwemmen zijn er diverse andere watersporten mogelijk, zoals suppen en roeien, waarvoor ter plekke een verhuur is. Met diverse speelplaatsen is het bovendien een afwisselende locatie voor gezinnen. Vanaf een uitzichtplatform heb je zicht op de omringende bergwereld van de Zillertal Arena. Zo kan de Nederlandse toerist de Noordzee eens links laten liggen en twee geliefde elementen in één vakantie combineren: de bergen en het strand.

Hoogtepunten voor gezinnen
Naast de Fichtensee zijn er voor gezinnen met kinderen verschillende andere uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld het Fichtenschloss, een enorm speelkasteel, dat vlak bij het meer ligt of het Latschenland, een recreatiepark in de bergen bij Gerlos. Wie de bergen eens vanuit een ander perspectief wil zien, kan zich wagen aan de GipfelLiner, een zipline hoog boven Königsleiten. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Krimmler watervallen een highlight: een natuurspektakel tussen de bergen en bovendien met 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Voor een lunch, tussendoortje of diner zit men hier overigens ook goed. De Zillertal Arena telt een groot aantal berghutten waar met zelfgemaakte producten en de grootste zorg heerlijke Oostenrijkse specialiteiten worden bereid.

Gratis annuleren en boeken zonder risico
Een zomervakantie in de Zillertal Arena betekent veilig op reis zijn, ook tijdens de coronacrisis. Ter voorbereiding op de zomer zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen en geeft Oostenrijk toeristen de gelegenheid gratis te testen waar nodig, zodat de kosten niet onnodig op hoeven te lopen. De Zillertal Arena geeft reizigers bovendien de mogelijkheid te boeken zonder enig risico en met soepele annuleringsvoorwaarden.

Over de Zillertal Arena
De Zillertal Arena met de dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml is een veelzijdige vakantieregio in Tirol en is een populaire bestemming voor een vakantie in zowel de zomer als de winter. Vakantiegangers vinden er naast rust en ontspanning veel mogelijkheden voor het ondernemen van sportieve activiteiten en een verscheidenheid aan uitstapjes met kinderen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!