Vakantie om tot jezelf te komen

Laten we eerlijk zijn. Soms wil je niet op vakantie voor de schitterende natuur, de waanzinnige cultuur of bijzondere bevolking. Nee, dan wil je er gewoon tussenuit om even tot jezelf te komen. Even geen werk, geen kinderen, geen collega’s, geen liefdevolle maar bemoeizuchtige familie, gewoon even weg van alles.

Vakantietijd = jouw tijd

Tijd voor jezelf nemen zo nu en dan is niet alleen lekker maar ook broodnodig. De meeste mensen staan op allerlei gebieden in meer of mindere mate onder druk. Op het werk wordt er van alles verwacht maar ook kinderen of familie kunnen een behoorlijk verwachtingspatroon hebben dat jij wilt natuurlijk naar behoren wilt invullen. Zeker als je pas gescheiden bent is het leven ‘anders dan anders’ en heb in tegenstelling tot andere periodes meer tijd voor jezelf nodig.

Tijd voor jou = beter voor anderen

Een scheiding is een rollercoaster en die gaat je meestal niet in de koude kleren zitten. Er komt een hoop op je af en eenmaal alles gedaan en geregeld komt vaak pas het echte besef dat vanaf nu je leven er echt voor eens en altijd heel anders uitziet. Dat hoeft helemaal geen straf te zijn. Dat het ene is afgelopen maakt ook mogelijk dat je nieuwe, onbekende paden gaat bewandelen. Voor het zover is moet je wel een beetje tot jezelf komen. Klaar zijn voor dat nieuwe, onbekende, verrassende leven. Besef dat als jij lekker in je vel zit je ook een betere ouder, collega, broer, zus of vriend(in) bent voor anderen.

Ontspan vakantie

Kom je net uit een turbulente fase van je leven? Dan is het heel verstandig om even de boel de boel te laten, energie te tanken, bij te komen van alle commotie zodat je er met goede moed weer tegenaan kunt. Dit hoeft heus geen verre rondreis van een maand te zijn. Wanneer je een paar keer een weekend weg gaat of een korte vakantie boekt dan kan je er daarna weer veel beter tegenaan. Kies iets dat jou écht ontspant. Zorg daarnaast voor voldoende nachtrust. Klinkt saai, maar tot jezelf komen kost meer energie dan je op het eerste gezicht denkt. Een wellnessvakantie, cruise, yoga reis of weekje zon zijn hiervoor perfect.

Alternatieve ontspanning

Is ook een korte vakantie momenteel niet voor je weggelegd? Kijk dan eens voor een dagje sauna bij je in de buurt. Laat je een dag helemaal in de watten leggen en verwennen. Ook dan voel jij je ongetwijfeld als herboren!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!