Vakantie om tot jezelf te komen

Laten we eerlijk zijn. Soms wil je niet op vakantie voor de schitterende natuur, de waanzinnige cultuur of bijzondere bevolking. Nee, dan wil je er gewoon tussenuit om even tot jezelf te komen. Even geen werk, geen kinderen, geen collega’s, geen liefdevolle maar bemoeizuchtige familie, gewoon even weg van alles.

Vakantietijd = jouw tijd

Tijd voor jezelf nemen zo nu en dan is niet alleen lekker maar ook broodnodig. De meeste mensen staan op allerlei gebieden in meer of mindere mate onder druk. Op het werk wordt er van alles verwacht maar ook kinderen of familie kunnen een behoorlijk verwachtingspatroon hebben dat jij wilt natuurlijk naar behoren wilt invullen. Zeker als je pas gescheiden bent is het leven ‘anders dan anders’ en heb in tegenstelling tot andere periodes meer tijd voor jezelf nodig.

Tijd voor jou = beter voor anderen

Een scheiding is een rollercoaster en die gaat je meestal niet in de koude kleren zitten. Er komt een hoop op je af en eenmaal alles gedaan en geregeld komt vaak pas het echte besef dat vanaf nu je leven er echt voor eens en altijd heel anders uitziet. Dat hoeft helemaal geen straf te zijn. Dat het ene is afgelopen maakt ook mogelijk dat je nieuwe, onbekende paden gaat bewandelen. Voor het zover is moet je wel een beetje tot jezelf komen. Klaar zijn voor dat nieuwe, onbekende, verrassende leven. Besef dat als jij lekker in je vel zit je ook een betere ouder, collega, broer, zus of vriend(in) bent voor anderen.

Ontspan vakantie

Kom je net uit een turbulente fase van je leven? Dan is het heel verstandig om even de boel de boel te laten, energie te tanken, bij te komen van alle commotie zodat je er met goede moed weer tegenaan kunt. Dit hoeft heus geen verre rondreis van een maand te zijn. Wanneer je een paar keer een weekend weg gaat of een korte vakantie boekt dan kan je er daarna weer veel beter tegenaan. Kies iets dat jou écht ontspant. Zorg daarnaast voor voldoende nachtrust. Klinkt saai, maar tot jezelf komen kost meer energie dan je op het eerste gezicht denkt. Een wellnessvakantie, cruise, yoga reis of weekje zon zijn hiervoor perfect.

Alternatieve ontspanning

Is ook een korte vakantie momenteel niet voor je weggelegd? Kijk dan eens voor een dagje sauna bij je in de buurt. Laat je een dag helemaal in de watten leggen en verwennen. Ook dan voel jij je ongetwijfeld als herboren!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!