boeken lezen vakantie

Vakantie tips voor een dicht-bij-huis-vakantie

De vraag is dus wat we gaan doen deze zomer. Natuurlijk zijn er volop mooie mogelijkheden voor een vakantie in eigen land. Nederland heeft ontzettend veel schoonheid en avontuur te bieden. En wellicht kan deze tijd, waarin veel vliegtuigen aan de grond staan en de verre bestemmingen nog even op de bucketlist blijven prijken, ook een tijd zijn van mogelijkheden en bezinning.

We geven je hier 6 tips die we tegenkwamen op de website van Reishonger om van een zomer dicht bij huis het meeste te maken. Zodat jij, wanneer de wereld straks weer open gaat, er helemaal klaar voor bent.

Vul je reisbudget aan

We hopen natuurlijk allemaal dat de (reis)wereld weer gauw de oude wordt. Maar aangezien niemand weet hoelang de crisis nog gaat duren, en hoe straks het nieuwe normaal eruit ziet, is het het beste om voor nu geduld te hebben. Vergeet echter jouw plan om ooit die ene speciale reis te maken niet.

Dit is juist een mooi moment om die droom te voeden en vooral financieel iets meer mogelijk te maken. Hoe zou jij je reis spaarpotje zo goed mogelijk kunnen aanvullen deze zomer? Wellicht is dat via een extra baantje. Of via het besparen van geld door dingen zoveel mogelijk zelf te doen. Lekker thuis koken in plaats van bestellen bijvoorbeeld. Online zijn er genoeg bespaartips te vinden. Houdt je volgende bestemming voor ogen en vul die ene rekening aan!

Leer een taal

Is jouw volgende bestemming op je bucketlist een land waarvan je de taal nog niet spreekt, dan is dit een moment om hier verandering in te brengen. Lokaal de taal kunnen spreken, al is het maar enigszins, zal de gehele reiservaring enorm verrijken. Bovendien kun je vaak de beste koopjes vinden, de beste routes uitvogelen en de meest mooie ontmoetingen hebben wanneer je de lokale mensen verstaat. Kijk naar opties als taalapps of een online cursus om zoveel mogelijk van de lingo van jouw droombestemming onder de knie te krijgen deze zomer.

Doe inspiratie op

Weet je nog niet helemaal wat je als volgende bestemming op de kaart wilt zetten, dan is dit hét moment om inspiratie op te doen. Met online streamen kun je de mooiste reis series en films kijken, of je nu voor alle zes fascinerende seizoenen van Floortje naar het Einde van de Wereld gaat, of de adembenemende Planet Earth II, er valt een hoop te ontdekken vanaf je eigen bank. Maak er een avondje van, en doe je te goed aan de pracht van deze planeet en haar mensen.

Lees de wereld

Ook literair gezien valt er een hele wereld te ontdekken, met tal van mooie reis boeken, verhalen en magazines. Ongetwijfeld heb jij een hele lijst reisboeken die je nog wilt lezen en voor inspiratie hoef je alleen maar even online te kijken.

Heb je het meer met journalistieke uitingen, kijk dan uit naar de reisrubrieken van je favoriete krant. Met een AD abonnement bijvoorbeeld ben je bovendien ook nog eens altijd op de hoogte van de laatste reisadviezen. En ook aan reisblogs (zoals deze!) is er natuurlijk geen tekort. Het mooie aan virtueel reizen is de berg aan inspiratie die je ermee op kunt doen. Voor je het weet heb je een lijst van prachtige plekken waar je ooit nog eens naartoe wilt, plekken waar je zelf wellicht niet op was gekomen.

Maak eindelijk dat fotoalbum

Grote kans dat de foto’s van jouw vorige reis nog steeds ergens op een SD-kaartje staan. Neem je voor om er een paar dagen voor uit trekken en eindelijk eens dat vakantiealbum samen te stellen. Het is nu makkelijker dan ooit om online een mooi fotoalbum te creëren en het vervolgens geprint bij je thuis te laten bezorgen. Het leuke aan de foto’s uitzoeken is natuurlijk dat je hiermee de hele reis weer opnieuw beleeft, je bent even weer helemaal weg. En heb je de volgende keer familie of vrienden op bezoek, dan is er niets leuker om jouw reis ook met hen weer eens te herbeleven.

Help de buurt

Tot slot kan de extra tijd deze zomer een mooie stimulans zijn om wat terug te doen voor je eigen buurt. Is er wellicht werk te doen in het lokale gemeenschapshuis, of kan de oudere dame een paar huizen verder wel wat hulp gebruiken? Ook kun je kijken of er in jouw gemeente bomen plant projecten zijn waaraan je mee kunt helpen, of simpelweg in eigen tuin meer groen creëren. Zo kun je straks met een iets beter gevoel weer in het vliegtuig stappen.

Bron: Reishonger

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!