vakantie zonder kinderen

Vakantie zonder kinderen: paradijs op aarde

Er wordt geregeld nogal lyrisch gedaan over kinderen. Zeker bij singles met rammelende eierstokken, of door kersverse ouders. En jawel; kinderen zijn leuk. Ze zijn ook lief, grappig, koddig, aandoenlijk en een heuse verrijking in je leven. Eén ding zijn ze beslist niet: zaligmakend. Zeker niet op vakantie.

Wonderlijk

Je kent ze vast. Vrienden, maar meestal zijn het vriendinnen, die zodra ze een baby hebben geproduceerd over niks anders meer kunnen praten dan over dit wereldwonder. Op Facebook word je overladen met foto’s van vieze luiers, de kwijlende dreumes of peuter voor het ‘eerst op het potje gaat’! Juist ja. En dan hebben we het nog niet over de eerste vakantiefoto’s.. Heel wonderlijk. Zolang jezelf nog niet aan de beurt bent of (nog) geen kinderwens hebt, meestal super irritant!

Vakantie zonder kinderen

Ben jij even blij dat je je rugzak kunt inpakken, lekker gaat backpakken met een vriend(in) op de bonnefooi, met de trein, liftend of met de auto Europa door! Eindelijk op die leuke strandcamping aangekomen, heb je je tentje opgeslagen, word je ‘s ochtends wakker van… jawel een krijsende baby. Fijne vakantie! Hetzelfde geldt voor een lange vliegreis. Ben je eindelijk over je twijfels heen, heb je toch die singlereis naar Thailand geboekt, zit je uren naast een krijsende peuter die niet wil kleuren en zich prima vermaakt door jou permanent te irriteren. Whoeaaah!!

Wel of geen kinderen

Als single zonder kinderen ziet je leven er natuurlijk heel anders uit dan iemand die wel kinderen heeft. Dat is ook prima. In je dagelijkse leven is het niet zo moeilijk om je aan dat ‘kindergedoe’ te onttrekken als je daar geen zin in hebt, maar op vakantie ligt dat toch een beetje lastiger. Je kan nog altijd geen vlucht boeken zonder kinderen aan boord, en op een camping, hotel of appartement hoef je ook niet aan te komen met de eis dat er geen kinderen onder de pak ‘m beet 23 aanwezig zijn.

Als single of koppel relax vakantie

Als kersvers verliefd stel zit je bij Arke wel goed. Daar bieden ze als een van de weinige reisaanbieders speciale ‘couples only vakanties’ aan. Dat wil zoveel zeggen dat er geen gillende baby’s, peuters of kleuters toegelaten worden op het resort, hotel of appartementencomplex. Lekker rustig voor iedereen die er even geen zin in heeft! Gelukkig kan je als reisgezelschap ook 1 persoon invullen, dus dan heb je een tweepersoonskamer lekker voor jezelf. Ga je liever met andere singles op reis? Kidsvrij kunnen deze aanbieders de accommodaties niet garanderen maar je leert er op z’n minst leuke nieuwe mensen kennen en dat is ook wat waard. Toch? Voor je het weet ben je verliefd, getrouwd en verwacht je een…. 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!