Vakantiebehoeften: ruimte, comfort en privacy

Een gezin wenst op vakantie vooral veel ruimte, comfort en privacy. De kinderen blijken ook een grote zeggenschap in de vakantiekeuze te hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar namen deel aan het onderzoek.

Voorkeur
Ruimte, comfort en privacy blijken belangrijk tijdens een gezinsvakantie. Bijna driekwart van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantiehuis vanwege de ruimte in algemene zin. Meer specifiek beschikken gezinnen op hun vakantieadres het liefst over meerdere (slaap)kamers (78,4%), een keuken met keukengerei (69,9%) en een tuin (53,9%).

Grote zeggenschap
Kinderen hebben grote zeggenschap in de vakantiekeuze, aldus de respondenten. Bijna 50% geeft aan dat hun kinderen grotendeels tot volledig bepalen aan welke faciliteiten het vakantieadres moet voldoen. Bovenaan de wensenlijst van gezinnen staat een zwembad (60,8%), bij voorkeur privé. Daarnaast beschikken gezinnen op vakantie graag over fietsen (33,7%), speeltoestellen, zoals een glijbaan of schommel (33,3%) of een pingpongtafel (22,6%). Binnenshuis blijken een televisie (79,0%) en internettoegang (60,0%) veruit het meest belangrijk.

Ontspanning
Het onderzoek toont tevens aan dat gezinnen van diversiteit houden tijdens hun vakantie. Ze combineren ontspanning en ’sfeer proeven’ met sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. De top vijf van vakantieactiviteiten van gezinnen ziet er als volgt uit:

1. Ontspanningsactiviteiten, zoals een dagje strand/meer (75,2%)
2. Sfeer proeven, zoals dorpjes en stadjes bekijken, terrasje pikken (74,9%)
3. Sportieve activiteiten, zoals outdooractiviteiten, fietsen, wandelen of skiën (69,9%)
4. Recreatieve activiteiten, zoals een attractiepark of dierentuin bezoeken (62,0%)
5. Culturele activiteiten, zoals musea of kerken bezoeken (45,1%)

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!