Vakantiebehoeften: ruimte, comfort en privacy

Een gezin wenst op vakantie vooral veel ruimte, comfort en privacy. De kinderen blijken ook een grote zeggenschap in de vakantiekeuze te hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar namen deel aan het onderzoek.

Voorkeur
Ruimte, comfort en privacy blijken belangrijk tijdens een gezinsvakantie. Bijna driekwart van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantiehuis vanwege de ruimte in algemene zin. Meer specifiek beschikken gezinnen op hun vakantieadres het liefst over meerdere (slaap)kamers (78,4%), een keuken met keukengerei (69,9%) en een tuin (53,9%).

Grote zeggenschap
Kinderen hebben grote zeggenschap in de vakantiekeuze, aldus de respondenten. Bijna 50% geeft aan dat hun kinderen grotendeels tot volledig bepalen aan welke faciliteiten het vakantieadres moet voldoen. Bovenaan de wensenlijst van gezinnen staat een zwembad (60,8%), bij voorkeur privé. Daarnaast beschikken gezinnen op vakantie graag over fietsen (33,7%), speeltoestellen, zoals een glijbaan of schommel (33,3%) of een pingpongtafel (22,6%). Binnenshuis blijken een televisie (79,0%) en internettoegang (60,0%) veruit het meest belangrijk.

Ontspanning
Het onderzoek toont tevens aan dat gezinnen van diversiteit houden tijdens hun vakantie. Ze combineren ontspanning en ’sfeer proeven’ met sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. De top vijf van vakantieactiviteiten van gezinnen ziet er als volgt uit:

1. Ontspanningsactiviteiten, zoals een dagje strand/meer (75,2%)
2. Sfeer proeven, zoals dorpjes en stadjes bekijken, terrasje pikken (74,9%)
3. Sportieve activiteiten, zoals outdooractiviteiten, fietsen, wandelen of skiën (69,9%)
4. Recreatieve activiteiten, zoals een attractiepark of dierentuin bezoeken (62,0%)
5. Culturele activiteiten, zoals musea of kerken bezoeken (45,1%)

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!