cultuur mensen vakantiebestemming

Vakantiecriteria 2016: cultuur wifi en airco

De criteria die gehanteerd worden bij het kiezen voor een reisbestemming hangen natuurlijk niet alleen af van je persoonlijke voorkeuren. Maar wat we allemaal belangrijk vinden bij het kiezen van een vakantiebestemming is de cultuur en de mensen die we gaan tegenkomen op reis. Maar ook praktische zaken zoals airco en wifi mogen we niet uitvlakken.

Onderzoek

Tot die conclusie komt Tripadvisor naar aanleiding van de resultaten van de jaarlijkse Tripbarometer. Deze enquête werd uitgevoerd door een onderzoeksbureau bij maar liefst 44.000 reizigers uit 32 verschillende landen.

Cultuur & mensen

Voor bijna de helft van alle ondervraagden (47%) waren de cultuur en de mensen de belangrijkste keuzefactor bij het kiezen van een vakantie. Eén op de vijf respondenten bezocht een vakantiebestemming omdat hij of zij deze op televisie had gezien.

Solo reizen trend 2016

Verder blijkt uit het onderzoek dat het opdoen van nieuwe ervaringen één van de reistrends gaat worden in 2016. Bijna zeven op de tien ondervraagde reizigers is van plan om in het nieuw jaar eens ‘iets nieuws te proberen’. 17 procent wil in 2016 voor het eerst helemaal alleen op reis gaan. Solo reizen kan dus wel eens een vlucht gaan nemen.

Faciliteiten overnachtingen

Bij het kiezen van accommodaties zoals een hotel of appartement voor de overnachtingen op reis zijn de aanwezigheid van airco en wifi het allerbelangrijkst zo stelt Tripadvisor. Op deze twee opties werd het afgelopen jaar het meest gezocht. 63 procent van de ondervraagden zou een verblijf niet boeken als er geen wifi aanwezig was. Daarentegen wil nog maar 11 procent extra betalen voor een draadloze internetverbinding.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!