cultuur mensen vakantiebestemming

Vakantiecriteria 2016: cultuur wifi en airco

De criteria die gehanteerd worden bij het kiezen voor een reisbestemming hangen natuurlijk niet alleen af van je persoonlijke voorkeuren. Maar wat we allemaal belangrijk vinden bij het kiezen van een vakantiebestemming is de cultuur en de mensen die we gaan tegenkomen op reis. Maar ook praktische zaken zoals airco en wifi mogen we niet uitvlakken.

Onderzoek

Tot die conclusie komt Tripadvisor naar aanleiding van de resultaten van de jaarlijkse Tripbarometer. Deze enquête werd uitgevoerd door een onderzoeksbureau bij maar liefst 44.000 reizigers uit 32 verschillende landen.

Cultuur & mensen

Voor bijna de helft van alle ondervraagden (47%) waren de cultuur en de mensen de belangrijkste keuzefactor bij het kiezen van een vakantie. Eén op de vijf respondenten bezocht een vakantiebestemming omdat hij of zij deze op televisie had gezien.

Solo reizen trend 2016

Verder blijkt uit het onderzoek dat het opdoen van nieuwe ervaringen één van de reistrends gaat worden in 2016. Bijna zeven op de tien ondervraagde reizigers is van plan om in het nieuw jaar eens ‘iets nieuws te proberen’. 17 procent wil in 2016 voor het eerst helemaal alleen op reis gaan. Solo reizen kan dus wel eens een vlucht gaan nemen.

Faciliteiten overnachtingen

Bij het kiezen van accommodaties zoals een hotel of appartement voor de overnachtingen op reis zijn de aanwezigheid van airco en wifi het allerbelangrijkst zo stelt Tripadvisor. Op deze twee opties werd het afgelopen jaar het meest gezocht. 63 procent van de ondervraagden zou een verblijf niet boeken als er geen wifi aanwezig was. Daarentegen wil nog maar 11 procent extra betalen voor een draadloze internetverbinding.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!