vrouw bikini strand

Vakantiedagen verdubbelen doe je zo!

Als je een fulltime werkt bij een Nederlands bedrijf kun je doorgaans rekenen op ongeveer twintig tot vijfentwintig vakantiedagen per jaar. Dat betekent echter niet dat je je daar meteen bij neer moet leggen. Als je de jaarplanning ruim van te voren onder de loep neemt, blijkt dat je rond bepaalde weekenden en feestdagen heel wat dagen kan bij elkaar kan sprokkelen. Hier moet je op letten als je met vrije dagen gaat puzzelen!

December en januari: Kerst en Nieuwjaar

Je kunt eind 2018 en begin 2019 met maar vier vakantiedagen van bijvoorbeeld 22 december tot (en met) 1 januari vrij nemen. Zo heb je een ruime week om vakantie te vieren. Als je geen vrije dagen meer over hebt in 2018 kun je ook de eerste paar dagen in januari vrij nemen voor een langere winterbreak.

April: Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag

Ook in April zijn er kansen om je vakantiedagen te verlengen. Als je strategisch acht vrije dagen inzet tussen Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag kun je van 13 tot en met 28 april maar liefst zestien dagen op vakantie.

Mei en juni: Hemelvaart en Pinksteren

Eind mei en begin juni zijn ook geschikte periodes om met vrije dagen te frutselen. Rond Hemelvaart, 30 mei 2019, is het een slimme move om vier vakantiedagen in te zetten en zodoende van 25 mei tot 2 juni maar liefst negen dagen vrij te hebben. Ook rond Pinksteren kun je eventueel je slag slaan, want dan kun je van 8 juni tot 16 juni er tussenuit, terwijl je maar vier vakantiedagen inlevert. De mooiste groepsreizen samen met singles vind je hier. 

Bron: Columbus Magazine

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!