reiswijzer

Vakantiegangers ergeren zich kapot aan gereserveerde ligbedden

Je kent het vast wel. Kom je met je handdoekje aan bij het zwembad of het strand en alle ligstoelen zijn bezet. Niet door werkelijke personen maar door een handdoek.

Uit onderzoek van een vakantiebeoordelingssite onder 2500 mensen uit heel Europa blijkt dat driekwart van de mensen hier zich mateloos aan stoort. Vooral de Duitsers ergeren zich aan het ‘reserveergedrag’. Maar liefst 86 procent van hen zegt het heel vervelend te vinden. Wij Nederlanders doen dat ook. 80 procent zegt zicht te ergeren aan deze gewoonte.

Schuldig

Ook al ergeren de Europese vakantiegangers zich groen en geel, zo’n 16 procent geeft toe zelf ook schuldig te zijn aan dit gedrag omdat ze bang zijn anders geen plekje aan het zwembad te kunnen bemachtigen. Van de ondervraagde Nederlanders maakt eenzelfde percentage zich schuldig aan het reserveren van strandstoelen of ligstoelen bij het zwembad. 4 procent vindt het zelfs vanzelfsprekend.

Polen

Poolse vakantiegangers kijken er anders tegenaan. Zij ergeren zich het minst. Ruim 40 procent van hen zegt een ligstoel te reserveren met een handdoek. Zij maken zich dus het vaakst schuldig aan deze praktijken. Toch zegt 57 procent van de Polen dit gedrag eigenlijk af te keuren.

Petitie

Om deze, toch wel bijzonder irritante gewoonte, te doorbreken is er door de website een petitie gestart. Deze zomer dus volop plek vrij? Laten we het hopen!

Bron: Zoover

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!