Vaccinatie reizen

Vakantiegangers nemen risico’s op reis

Een kwart van de Nederlanders nemen nogal wat risico’s als ze op reis gaan. Verboden souvenirs meenemen, gevaarlijke landen bezoeken of de aangeraden vaccinaties niet halen. Of het nu bewust is of niet, we nemen op reis nogal wat risico’s in het buitenland volgens onderzoek van ANWB Reisverzekering.

Onwetendheid is de belangrijkste bron van risicogedrag constateert Annelies Tichelaar van de ANWB. „ Als je drugs of wapens meeneemt dan zal iedereen begrijpen dat het niet mag. Maar ook dingen die onschuldig lijken, zoals nepmerkkleding op die leuke lokale markt kunnen verboden zijn. En dan kan een fijne herinnering aan een prachtige vakantie bij terugkomst opeens heel anders uitpakken.”

Illegale souvenirs

Vooral illegale souvenirs blijken een onweerstaanbare invloed uit te oefenen op vakantiegangers. Met het invoeren van gekopieerde cd’s, dvd’s en games, maar ook nagemaakte merkkleding of kunst en antiek blijken reislustige Nederlanders regelmatig in de fout te gaan. „Je kunt er op rekenen dat je souvenirs in beslag worden genomen en mogelijk volgt er dan ook nog een fikse boete”, zegt Tichelaar.

Drank en sigaretten

Hetzelfde geldt voor het belastingvrij invoeren van bijvoorbeeld drank en sigaretten. Bij aankomst in Nederland moet over producten van buiten de Europese Unie boven de 430 euro belasting worden betaald. Maar niet iedereen is zich daar bij aanschaf van de geliefde genotsmiddelen van bewust. Vooral mannen zijn geneigd om in grote hoeveelheden goedkoop in het buitenland in te slaan zonder bij terugkomst belasting te willen betalen.

Impact

Blijft het bij illegale souvenirs nog bij een boete, de gevolgen van onverzekerd op reis gaan of het vergeten van aanbevolen vaccinaties zijn een stuk groter. „De negatieve impact van je vakantie kan dan wel heel erg groot worden”, zegt Tichelaar. „Zeker als je echt ziek wordt, ook als je weer thuis bent. Zorg dus dat je van te voren goed op de hoogte bent van de regels en wat je precies nodig hebt als je op reis gaat. Dan is er ook geen reden voor zorgen op vakantie.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!