60plus singlereizen

Vakantiegangers worden steeds grijzer

Terwijl de Nederlandse bevolking jonger dan 65 nauwelijks toeneemt de komende jaren, groeit de groep 65-plussers met zo’n 8% per jaar! En die 65plussers willen op reis. 

Met een bovengemiddeld vertrouwen bij reisondernemers, een consumentenvertrouwen dat sinds 2001 nog niet zo hoog is geweest en een Nederlandse economie die in 2017 groeide met zo’n 3,25%, blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR, het Nationaal Ouderenfonds en ABN AMRO dat 65-plussers de komende jaren een zeer aantrekkelijke doelgroep vormen.

Meer te besteden

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: ”Met specifieke dienstverlening gericht op ouderen kunnen we deze doelgroep verleiden om vaker op vakantie te gaan. De 65-plusser van vandaag heeft meer te besteden, is vitaler en veel mobieler dan zijn vorige generatie. en dat tot op hoge leeftijd te blijven doen.” Daarnaast zijn er ook voor de alleenstaande 65plusser zijn er prachtige reizen te vinden. Na een moeizaam 2016 zat de omzet van de reisbranche in 2017 weer in de lift. De omzetstijging bedroeg 13,3 procent tot en met het derde kwartaal. Ook de vooruitzichten zijn goed.

65plussers welvarender

In 2035 telt Nederland 4,6 miljoen 65-plussers: bijna 45 procent meer dan nu. Doordat de huidige 65-plussers welvarender, vitaler en mobieler zijn, zijn zij een zeer interessante groeidoelgroep voor de reissector. ABN AMRO verwacht dat de bestedingen van 65-plussers aan vakanties in de komende vijf jaar met maar liefst een half miljard stijgen: een stijging van bijna 100 miljoen euro per jaar.

Online boeken

Het percentage online gekochte reizen gaat verder toenemen in de komende jaren. In 2016 boekte 22 procent van alle 65-plussers online een vakantie; in de afgelopen vijf jaar groeide dit percentage met 42 procent. Slimme reisondernemers spelen hierop in door in te zetten op gepersonaliseerde content door het gebruik van data. Zo maakt nieuwe technologie het mogelijk content dynamisch aan te passen aan de voorkeuren van ouderen. Uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt 1 op de 4 ouderen nooit op vakantie gaat. 60 procent van hen zou dit wel willen, maar er bijvoorbeeld onvoldoende geld voor te hebben.

Speciale voorzieningen

“Voor 37 procent van de ouderen is hun lichamelijke conditie aanleiding om niet op vakantie te gaan. Aanbieders kunnen waarde toevoegen door drempels letterlijk weg te nemen”, vertelt Stef Driessen, Sector Banker Leisure van ABN AMRO. “Accommodaties met speciale voorzieningen – zoals een lift, een digitale butler en goede verbindingen naar dagactiviteiten – hebben een hierbij streepje voor. Aanbieders die hierover communiceren, hebben goede kansen om 65-plussers aan zich te binden. Zo krijgen zij toegang tot een markt die in de komende jaren alleen maar zal groeien.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!