Vakantiegeld niet genoeg voor reis

Nederlandse werknemers geven meer uit aan hun vakantie dan dat ze aan vakantiegeld krijgen. Ze vullen dit bedrag dus aan met spaargeld.

Uit eerder onderzoek van budgetvoorlichter Nibud bleek al dat de helft van de Nederlanders zijn vakantiegeld uitgeeft aan vakantie. De andere helft lost er schulden mee af, doet grote aankopen of zet het op zijn spaarrekening.

Maar als consumenten vakantiegeld gebruiken voor een trip naar een zonnig oord, dan is bij de helft van hen de reis zo duur dat vakantiegeld niet genoeg is, blijkt uit onderzoek van ABN Amro-dochter MoneYou. Daarom vult driekwart van hen het aan met geld van zijn spaarrekening. Vorig jaar was dit maar 64 procent.

Volgens het Nibud-onderzoek krijgen werknemers gemiddeld 1.047 euro. Dit is in de helft van de gevallen dus niet genoeg om een vakantie te betalen.

Slechts een kwart spaart voor vakantie
Mensen sparen niet zo vaak bewust voor een vakantie. Slechts een kwart van hen spaart bewust voor een vakantie, stellen de onderzoekers van MoneYou. De populairste redenen om te sparen zijn ‘voor later’ en ‘voor een woning’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!