vakantie zonder kinderen

Vakantielanden Amerika en Thailand minder in trek

Waar ben jij naar toe geweest met vakantie afgelopen zomer? De kans dat je in Amerika of Thailand hebt gezeten is kleiner dan andere jaren want die landen waren deze zomer stukken minder populair.  

Ranglijst vakantielanden

Ook Egypte, Marokko, India, Maleisië, Zuid-Afrika, Rusland, Israël, Hongarije, Tsjechië en Scandinavië zakten flink op de ranglijst. Dat blijkt uit de top-50 van zoekresultaten in juli en augustus op vergelijkingsportaal Skyscanner, die het aantal ‘doorclicks’ naar boekingssites vergeleek met zomer 2014.

Populaire stijgers

De grootste stijgers waren respectievelijk de Malediven, Costa Rica, Sri Lanka, Cuba en Polen. De top-3, Spanje, Turkije en Italië, kon zich in het klassement handhaven met plussen van meer dan 20%. Ook Engeland, Portugal, Frankrijk, Griekenland en Kroatië zaten in de lift.

Aantrekkelijk geprijsde vliegtickets

Volgens Skyscanner kan de grotere belangstelling voor verre zonbestemmingen als de Malediven verklaard worden door extra vliegverbindingen van Arabische maatschappijen via de Golfstaten met aantrekkelijke tarieven. ,,Zo kostte een retourvlucht van Schiphol naar Malé gemiddeld 536 euro.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!