vakantie zonder kinderen

Vakantielanden Amerika en Thailand minder in trek

Waar ben jij naar toe geweest met vakantie afgelopen zomer? De kans dat je in Amerika of Thailand hebt gezeten is kleiner dan andere jaren want die landen waren deze zomer stukken minder populair.  

Ranglijst vakantielanden

Ook Egypte, Marokko, India, Maleisië, Zuid-Afrika, Rusland, Israël, Hongarije, Tsjechië en Scandinavië zakten flink op de ranglijst. Dat blijkt uit de top-50 van zoekresultaten in juli en augustus op vergelijkingsportaal Skyscanner, die het aantal ‘doorclicks’ naar boekingssites vergeleek met zomer 2014.

Populaire stijgers

De grootste stijgers waren respectievelijk de Malediven, Costa Rica, Sri Lanka, Cuba en Polen. De top-3, Spanje, Turkije en Italië, kon zich in het klassement handhaven met plussen van meer dan 20%. Ook Engeland, Portugal, Frankrijk, Griekenland en Kroatië zaten in de lift.

Aantrekkelijk geprijsde vliegtickets

Volgens Skyscanner kan de grotere belangstelling voor verre zonbestemmingen als de Malediven verklaard worden door extra vliegverbindingen van Arabische maatschappijen via de Golfstaten met aantrekkelijke tarieven. ,,Zo kostte een retourvlucht van Schiphol naar Malé gemiddeld 536 euro.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!