Vakantieliefde of vakantieflirt?

Verliefd worden tijdens de vakantie komt heel vaak voor en dat is helemaal niet zo vreemd. Tijdens je vakantie ben je op de eerste plaats meer ontspannen. De dagelijkse routine is verdwenen en maakt plaats voor dagen vol met afwisseling in een andere, vaak zonnige, omgeving. Ook de spanningen van je werk heb je lekker thuis gelaten. Eigenlijk sta je er helemaal open voor om verliefd te worden, en waarom zou je ook niet?

 

Meer kans voor dertigers op ware liefde
Een vakantieliefde die plaats maakt voor een gelukkige stabiele relatie komt onder dertigplussers vaker voor dan je denkt. Juist deze groep singles schijnt tijdens hun vakantie de ware vaker tegen het lijf te lopen. Groepsreizen voor singles of een vakantie voor alleenstaanden met een speciaal thema zoals actief, sportief of cultureel scheppen de ideale omstandigheden om elkaar beter te leren kennen. Hij of zij heeft tenslotte dezelfde interesses als jij. Er zijn de laatste jaren diverse reisorganisaties die zich speciaal hebben toegelegd op deze singlesreizen.

Culturele flirt
Verliefd worden op een lokale schoonheid behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden! Wees wel bedacht op tegenvallers. De kans bestaat natuurlijk dat je niet de enige voor hem of haar bent deze zomer. Ook de verschillen op cultureel gebied kunnen een obstakel vormen. Op het eerste gezicht charmant maar in een latere fase misschien een onoverkomelijk probleem. De vakantie is bij uitstek een uitgelezen moment om je wat meer te verdiepen in een andere cultuur. Dus geef het een kans, maar blijf reëel.

Terug naar de werkelijkheid
Eenmaal thuisgekomen moet je weer even met beide voeten op de grond komen te staan. Alle dagelijkse dingetjes sluipen weer in je leven en je moet ook weer aan het werk. Probeer niet te lang stil te blijven staan bij je vakantieliefde maar met een helder hoof een frisse nieuwe start te maken. Kun je hem of haar echt niet vergeten? Dan kun je altijd nog proberen om hem of haar via het internet op te sporen. Je zou de eerste niet zijn die uiteindelijk trouwt met z’n vakantieliefje.

Vals alarm
Waarom blijken vakantieliefdes na de zomer niet meer geweest te zijn dan dat? De meest voorkomende vergissing die mensen maken is dat ze een vakantieliefde verwarren met echte liefde. De sfeer, spanning, seks en romantiek zorgen voor een vertekend beeld van de werkelijkheid. Je verlangt terug naar dat bijzondere gevoel en dat hang je op aan die ene persoon. Maar hoe goed ken je die nu eigenlijk? Als er toch een vervolg komt op zo’n vakantieflirt zie je dan ook dat het vaak behoorlijk tegenvalt. Daarnaast lopen veel vakantieliefdes stuk op het eenvoudige principe: “uit het oog, uit het hart”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!