Vakantieliefde of vakantieflirt?

Verliefd worden tijdens de vakantie komt heel vaak voor en dat is helemaal niet zo vreemd. Tijdens je vakantie ben je op de eerste plaats meer ontspannen. De dagelijkse routine is verdwenen en maakt plaats voor dagen vol met afwisseling in een andere, vaak zonnige, omgeving. Ook de spanningen van je werk heb je lekker thuis gelaten. Eigenlijk sta je er helemaal open voor om verliefd te worden, en waarom zou je ook niet?

 

Meer kans voor dertigers op ware liefde
Een vakantieliefde die plaats maakt voor een gelukkige stabiele relatie komt onder dertigplussers vaker voor dan je denkt. Juist deze groep singles schijnt tijdens hun vakantie de ware vaker tegen het lijf te lopen. Groepsreizen voor singles of een vakantie voor alleenstaanden met een speciaal thema zoals actief, sportief of cultureel scheppen de ideale omstandigheden om elkaar beter te leren kennen. Hij of zij heeft tenslotte dezelfde interesses als jij. Er zijn de laatste jaren diverse reisorganisaties die zich speciaal hebben toegelegd op deze singlesreizen.

Culturele flirt
Verliefd worden op een lokale schoonheid behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden! Wees wel bedacht op tegenvallers. De kans bestaat natuurlijk dat je niet de enige voor hem of haar bent deze zomer. Ook de verschillen op cultureel gebied kunnen een obstakel vormen. Op het eerste gezicht charmant maar in een latere fase misschien een onoverkomelijk probleem. De vakantie is bij uitstek een uitgelezen moment om je wat meer te verdiepen in een andere cultuur. Dus geef het een kans, maar blijf reëel.

Terug naar de werkelijkheid
Eenmaal thuisgekomen moet je weer even met beide voeten op de grond komen te staan. Alle dagelijkse dingetjes sluipen weer in je leven en je moet ook weer aan het werk. Probeer niet te lang stil te blijven staan bij je vakantieliefde maar met een helder hoof een frisse nieuwe start te maken. Kun je hem of haar echt niet vergeten? Dan kun je altijd nog proberen om hem of haar via het internet op te sporen. Je zou de eerste niet zijn die uiteindelijk trouwt met z’n vakantieliefje.

Vals alarm
Waarom blijken vakantieliefdes na de zomer niet meer geweest te zijn dan dat? De meest voorkomende vergissing die mensen maken is dat ze een vakantieliefde verwarren met echte liefde. De sfeer, spanning, seks en romantiek zorgen voor een vertekend beeld van de werkelijkheid. Je verlangt terug naar dat bijzondere gevoel en dat hang je op aan die ene persoon. Maar hoe goed ken je die nu eigenlijk? Als er toch een vervolg komt op zo’n vakantieflirt zie je dan ook dat het vaak behoorlijk tegenvalt. Daarnaast lopen veel vakantieliefdes stuk op het eenvoudige principe: “uit het oog, uit het hart”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!