griekse eilanden

Vakantieplannen Nederlanders: alles een tandje minder

Dit jaar zullen Nederlanders bij elkaar zo’n 33 miljoen vakanties ondernemen. Vorig jaar waren dat er nog 35 miljoen. We gaan met z’n allen nog wel op vakantie, maar minder vaak, minder ver en we geven ook nog eens minder geld uit. Dit zegt de ANWB.

De ANWB verwacht dat vooral de extra vakanties zoals de wintersport en stedentrips te lijden hebben onder de huidige economische crisis. Consumenten stellen hun vakantieboeking ook net zo lang uit totdat ze zekerheid hebben over hun financiële situatie.

Verder voorspelt de ANWB dat Frankrijk de toppositie als meest populaire vakantiebestemming van Duitsland overneemt. Naar verwachting worden er in Frankrijk 2,8 miljoen vakanties doorgebracht.

Vakantiegedrag

Duitsland staat op de tweede en België en Spanje bekleden samen de derde plaats. De populairste verre bestemming is Noord-Amerika en Parijs wordt het vaakst geboekt en bezocht als stedentrip, op de voet gevolgd door Londen. Volgens de ANVR heeft de verslechterde economische situatie geen sterk effect op het vakantiegedrag van Nederlanders. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de consumenten verwacht evenveel of zelfs meer geld uit te geven aan de zomervakantie dan een paar jaar geleden.

Vakantie bezuiniging

Wie wel bezuinigt op vakanties kiest eerder voor een vakantie met de auto naar het Middellandse Zeegebied dan voor een vliegvakantie. Consumenten kiezen overigens niet vaker voor een vakantie in eigen land. Volgens het ANVR onderzoek kiest 51 procent daarvoor, tegenover 56 procent vorig jaar.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!