griekse eilanden

Vakantieplannen Nederlanders: alles een tandje minder

Dit jaar zullen Nederlanders bij elkaar zo’n 33 miljoen vakanties ondernemen. Vorig jaar waren dat er nog 35 miljoen. We gaan met z’n allen nog wel op vakantie, maar minder vaak, minder ver en we geven ook nog eens minder geld uit. Dit zegt de ANWB.

De ANWB verwacht dat vooral de extra vakanties zoals de wintersport en stedentrips te lijden hebben onder de huidige economische crisis. Consumenten stellen hun vakantieboeking ook net zo lang uit totdat ze zekerheid hebben over hun financiële situatie.

Verder voorspelt de ANWB dat Frankrijk de toppositie als meest populaire vakantiebestemming van Duitsland overneemt. Naar verwachting worden er in Frankrijk 2,8 miljoen vakanties doorgebracht.

Vakantiegedrag

Duitsland staat op de tweede en België en Spanje bekleden samen de derde plaats. De populairste verre bestemming is Noord-Amerika en Parijs wordt het vaakst geboekt en bezocht als stedentrip, op de voet gevolgd door Londen. Volgens de ANVR heeft de verslechterde economische situatie geen sterk effect op het vakantiegedrag van Nederlanders. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de consumenten verwacht evenveel of zelfs meer geld uit te geven aan de zomervakantie dan een paar jaar geleden.

Vakantie bezuiniging

Wie wel bezuinigt op vakanties kiest eerder voor een vakantie met de auto naar het Middellandse Zeegebied dan voor een vliegvakantie. Consumenten kiezen overigens niet vaker voor een vakantie in eigen land. Volgens het ANVR onderzoek kiest 51 procent daarvoor, tegenover 56 procent vorig jaar.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!